петък, 28 май 2010 г.

Sicilian Style Strata

Ако някой ви каже ,  че е невъзможно да има симбиоза между мусака и пица ,  не му вярвайте ,  след малко самите вие ще се убедите в съществуването й  !
Случайно попаднах на този тип ястие и веднага ми се прииска да го споделя с вас .
Освен хубавия вкус ,  страта има много други предимства -  подходяща е за закуска , обяд и вечеря , става много лесно и можете да я направите с всякакви подръчни хранителни продукти .
Аз ви предлагам една изпробвана вариация  -  Sicilian Style Strata ( Страта по Сицилиански ) .

Sicilian Style Strata




 Продукти :

половин бял хляб , препечен и нарязан на кубчета
( препечете филийки в тостера и после ги нарежете на кубчета )

за заливката :
6 яйца
3  1/2  ч. ч .  прясно мляко
сол черен пипер

1 голям обелен и нарязан на парчета домат
бекон или шунка
прошуто или някакъв пушен сушен бут
половин връзка нарязан магданоз
1 връзка нарязан зелен лук
1  ч . ч.  гъби
1 прясна чушка
моцарела
пармезан или кашкавал




В намаслена тавичка сложете половината препечени кубчета хляб . 
Върху тях наредете половината домат , после гъбите .

 Следват чушката и зеления лук . 


После сложете колбасите .


Върху колбасите наредете останалия хляб , моцарелата и другата половина от домата ( аз сложих малко чери доматчета )  .  Изсипете заливката .
Поръсете с магданоза и подредете пармезана ( или кашкавала ) . 


 Сложете стратата да се пече на 180 - 190 градуса 
около 40 минути .
След като е готова ,  можете да поръсите с още малко пармезан
( или кашкавал ) .


Сега вече вярвате ли ,  че има роднинска връзка между пицата и мусаката ? :)))



3 коментара:

  1. Пицата и мусаката са двете неща, които колкото и да ги ям не ми омръзват. До сега не знаех,че съществува и едно ястие събиращо двете ми най-любими в едно. Непременно ще го опитам:)

    ОтговорИзтриване
  2. А ако не го направиш, аз ще ти направя . :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно, малко не ми се получи заливката, но другия път надявам се да се справя по добре:)

    ОтговорИзтриване