Всъщност, рецептата е много лесна за изпълнение , единствената пречка за получаване на гладък и лъскав крем е липсата на търпение у готвача . :))
" Pastry Cream "
Продукти:
4 чаени чаши прясно мляко
1 пълна ч . ч . захар
4 ч . л . краве масло
щипка сол
1 цяло яйце
6 жълтъка
6 ч . л . царевично нишесте
3 - 4 ванилии
Приготвяне на крема :
Сложете на котлона млякото , маслото , солта , ванилията и половината захар . Затоплете ги до пълното разтапяне на маслото на слаба степен на котлона .
В отделен съд разбийте добре яйцата с останалата захар и царевичното нишесте .
Махнете горещото мляко от котлона , изчакайте 1 - 2 минути да поизстине и започнете да сипвате по малко от млякото към яйчената смес .
Това е много важно - не изсипвайте яйцата в млякото , а точно обратното - малко по малко добавяйте мляко към яйчената смес до пълното им смесване .
Разбъркайте много добре до получаване на хомогенна смес .
Сложете сместта на котлона и на много слаба степен започнете да разбърквате постоянно до сгъстяването на крема .
Става бавно , но не усилвайте степента на котлона и не се отказайте да разбърквате , за да може да се радвате на страхотен гладък крем накрая .
Страхотен е!
ОтговорИзтриване