вторник, 18 май 2010 г.
Маскарпоне с череши и бишкоти
Продукти :
За заливката :
2 ч . ч . пресни череши ( обезкостени и срязани на 2 )
1 / 2 ч . ч . червено вино
2 с . л . захар
1 с . л . прясно изцеден портокалов сок
ромова есенция
За крема :
300 грама маскарпоне
1 с . л . мед
1 с . л . прясно изцеден портокалов сок
бишкоти ( сиропират се в прясно мляко с протокалов сок )
Сложете всички продукти за заливката в метален съд и ги сложете за 15 минути на слаба сила на котлона . Черешите трябва да омекнат и соса да се сгъсти .
Оставете ги да изстинат .
Пригответе крема , като смесите всички продукти за него .
На дъното на подходящи купички сложете обилно сиропирани бишкоти , върху тях изсипете крема и завършете със заливката .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бързо, лесно, вкусно :)
ОтговорИзтриване