" Bruschetti Trio "

>> четвъртък, 13 май 2010 г.

За приготвянето на тези вкусни брускети ,  от хляба на нашия пазар  ,  най - подходящa е франзелата . Само че аз изполвах моя селски италиански хляб .
Тъкмо всичко да си е Made in Italy . :))
Това традиционно за Италия предястие датира още от 15 век ,  когато в най - ранния си период е представлявало препечен хляб с чесън и зехтин .
После е преминало през много вариации и е стигнало до днес ,  когато определено има най - пищния си и вкусен вид . :))
Можете да сервирате своите брускети с каквито искате допълнения ,  аз ви искам да ви покажа 3 мои предложения .


" Bruschetti Trio "







 Продукти :

хляб
счукан чесън
зехтин
домати
босилек
моцарела
гъби
зелен лук
гауда
пармезан
прошуто
черен пипер
сол

Нарежете хляба , намажете всяко парче със зехтин ,  който сте смесили с чесъна . 
Изпечете брускетите до златисто и изключете фурната .  Още докато е топла ,  наредете моцарелата и гаудата и върнете брускетите отново във фурната ,  за  да се разтопят леко .
Върху тези ,  които са с гауда можете да сложите прошуто или пък гъби (  които предварително осолих и изпържих със зелен лук и черен пипер  ) .
Тези ,  които са с моцарела си подхождат идеално с домати и босилек .
Тяхното приготвяне става така : 
Обелете домат и го нарежете на кубчета ,  добавете сол и го оставете да се изцеди от водата .  Аз махнах семките му ,  за да стане по - бързо . 
След като домата е готов ,  му добавих черен пипер и нарязан пресен босилек .


Някои от готовите брускети можете да поръсите с прясно настърган пармезан .




1 коментара:

ẴŦĬ₦ẵ`` 29 май 2010 г., 11:30  

Бих предположила, че са снимани на масата в хубав ресторант, от колкото, че може да станат толкова перфектно изглеждащи и в домашни условия :)

Публикуване на коментар

Back to TOP