За приготвянето на тези вкусни брускети , от хляба на нашия пазар , най - подходящa е франзелата . Само че аз изполвах моя селски италиански хляб .
Тъкмо всичко да си е Made in Italy . :))
Това традиционно за Италия предястие датира още от 15 век , когато в най - ранния си период е представлявало препечен хляб с чесън и зехтин .
После е преминало през много вариации и е стигнало до днес , когато определено има най - пищния си и вкусен вид . :))
Можете да сервирате своите брускети с каквито искате допълнения , аз ви искам да ви покажа 3 мои предложения .
" Bruschetti Trio "
Продукти :
хляб
счукан чесън
зехтин
домати
босилек
моцарела
гъби
зелен лук
гауда
пармезан
прошуто
черен пипер
сол
Нарежете хляба , намажете всяко парче със зехтин , който сте смесили с чесъна .
Изпечете брускетите до златисто и изключете фурната . Още докато е топла , наредете моцарелата и гаудата и върнете брускетите отново във фурната , за да се разтопят леко .
Върху тези , които са с гауда можете да сложите прошуто или пък гъби ( които предварително осолих и изпържих със зелен лук и черен пипер ) .
Тези , които са с моцарела си подхождат идеално с домати и босилек .
Тяхното приготвяне става така :
Обелете домат и го нарежете на кубчета , добавете сол и го оставете да се изцеди от водата . Аз махнах семките му , за да стане по - бързо .
След като домата е готов , му добавих черен пипер и нарязан пресен босилек .
Някои от готовите брускети можете да поръсите с прясно настърган пармезан .
Бих предположила, че са снимани на масата в хубав ресторант, от колкото, че може да станат толкова перфектно изглеждащи и в домашни условия :)
ОтговорИзтриване