Ето заради тези гевречета си струва да си зарежеш диетата точно
по средата , да си ги намажеш с масълце и да ядеш , докато вече стане късно
за всякакви диети .. :))
Количеството на тестото е доста и ако не ви издържат нервите да усуквате дълго време гевречета , може да си направите с част от него ето ТОВА РЪЖЕНО ХЛЕБЧЕ .
Но да се върнем пак на нашите гевречета .
Размерът им оставям на вашата преценка, аз предпочетох моите да са малки, точно за 2 - 3 хапки .
Толкова са вкусни , че ако има кой да ми ги прави всеки ден, сигурно няма да поискам друг хляб поне 1 година . :))
Ето ги и тях :
Ръжено - пшенични гевречета с пармезан и морска сол
Продукти :
2 1/2 ч . ч . бяло брашно
2 ч . ч . ръжено брашно
60 грама краве масло
2 с . л . настърган пармезан
1 кубче прясна мая
1 1/2 ч . ч . хладка вода
1 ч . л . захар
2 ч . л . морска сол
зехтин за намазане на тестото при втасването
за намазване на гевречетата :
1 жълтък разбит с малко вода
морска сол за поръсване
Смесете водата , солта , захарта и маята и ги оставете 15 минути .
После добавете мекото краве масло , пармезана и 2 вида брашно . Омесете много меко тесто , направете го на топка , намажете я със зехтин и я оставете
тестото загънато да си почине 1 час .
Загрейте фурната на 220 градуса .
Подгответе си една голяма тава и покрийте дъното й с хартия за печене .
Самите гевречета се правят като разточите малко тесто на дълга " пръчица " , после я направете като буквата U и усучете двата края веднъж и после ги сложете върху кръга , който се получава (много съжалявам , че пропуснах да снимам това , но ще видите формата при крайния резултат ) .
Намажете гевречетата с малко жълтък , поръсете ги с морска сол и ги печете
около 12 - 13 минути .
Много добре са се получили и сега ако имаше едно под ръка, нямаше да му простя.. :):)
ОтговорИзтриване