Вече сигурно ви надух главите с това вълшебно тесто , но то наистина е такова!
Толкова широко приложение има, в толкова много интересни рецепти може да бъде използвано и всеки път да изглежда по различен начин, че реших да посветя цяла серия на въпросното вълшебно тесто.
Хубавото е , че можете да си направите голяма доза от него и да си го замразите , и когато се чудите какво да направите за закуска , да си размразите малка част от него и да погледнете за някоя идея в моя блог . :))
Ето я и следващата метаморфоза на любимото ми тесто , отново взаимствана от един от любимите ми сайтове!
Слънчеви пасти с кайсии и " Pastry Cream "
Продукти :
вълшебното тесто
пресни кайсии
захар за поръсване
" Pastry Cream "
Приготвяне на пастите:
Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см .
Направете кръгове от тестото .
Големината на кръговете я определяте вие , ако ги направите по - големи, пастите ще са с повече кайсии .
Аз ги направих малки , да съберат 1 кайсия , защото по принцип предпочитам по - малките сладки , хапки и т .н.
Разтеглете с ръце кръга , за да стане като елипса . Поръсете тестото със захар , сложете крем и върху крема поставете кайсии , срязани на половинки .
Сложете пастите върху хартия за печене
в тава .
Ако искате пастите ви да станат по - дебели , оставете ги за малко да втасат , преди да ги сложите във фурната .
Аз обаче не исках да стане прекалено хлебно , а тестяната част
на пастите да бъде по -тънка , и затова ги сложих веднага да се пекат .
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 - 30 минути , докато тестото стане златисто .
Преди сервиране намажете кайсиите със желе или конфитюр от кайсии ,
за да станат лъскави и сладки.
Не съм яла нещо подобно, но бих опитала с удоволствие :))))))
ОтговорИзтриване