Слънчеви пасти с кайсии и Pastry Cream

>> събота, 22 май 2010 г.

Вече сигурно ви надух главите с това вълшебно тесто , но то наистина е такова!
Толкова широко приложение има,  в толкова много интересни рецепти може да бъде използвано и всеки път да изглежда по различен начин,  че реших да посветя цяла серия на въпросното вълшебно тесто.
Хубавото е ,  че можете да си направите голяма доза от него и да си го замразите ,  и когато се чудите какво да направите за закуска ,  да си размразите малка част от него и да погледнете за някоя идея в моя блог . :))
Ето я и следващата метаморфоза на любимото ми тесто , отново взаимствана от един от любимите ми сайтове!


Слънчеви пасти с  кайсии и  " Pastry Cream "





Продукти :

вълшебното тесто 
пресни кайсии
захар за поръсване
" Pastry Cream " 



Приготвяне на пастите:

Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см .
Направете кръгове от тестото .
Големината на кръговете я определяте вие ,  ако ги направите по -  големи,  пастите ще са с повече кайсии . 
Аз ги направих малки , да съберат 1 кайсия ,  защото по принцип предпочитам по - малките сладки , хапки и т .н.  



Разтеглете с ръце кръга ,  за да стане като елипса .  Поръсете тестото със захар ,  сложете крем и върху крема поставете кайсии ,  срязани на половинки . 

 
Сложете пастите върху хартия за печене
в тава .
Ако искате пастите ви да станат по - дебели  ,  оставете ги за малко да втасат , преди да ги сложите във фурната  .
Аз обаче не исках да стане прекалено хлебно ,  а тестяната част 
на пастите да бъде по -тънка ,  и затова ги сложих веднага да се пекат .


Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 - 30 минути ,  докато тестото стане златисто .
Преди сервиране намажете кайсиите със желе или конфитюр от кайсии ,  
за да станат лъскави и сладки. 


1 коментара:

ẴŦĬ₦ẵ`` 29 май 2010 г., 7:39  

Не съм яла нещо подобно, но бих опитала с удоволствие :))))))

Публикуване на коментар

Back to TOP