Ако някой ви каже , че е невъзможно да има симбиоза между мусака и пица , не му вярвайте , след малко самите вие ще се убедите в съществуването й !
Случайно попаднах на този тип ястие и веднага ми се прииска да го споделя с вас .
Освен хубавия вкус , страта има много други предимства - подходяща е за закуска , обяд и вечеря , става много лесно и можете да я направите с всякакви подръчни хранителни продукти .
Аз ви предлагам една изпробвана вариация - Sicilian Style Strata ( Страта по Сицилиански ) .
Sicilian Style Strata
Продукти :
половин бял хляб , препечен и нарязан на кубчета
( препечете филийки в тостера и после ги нарежете на кубчета )
за заливката :
6 яйца
3 1/2 ч. ч . прясно мляко
сол черен пипер
1 голям обелен и нарязан на парчета домат
бекон или шунка
прошуто или някакъв пушен сушен бут
половин връзка нарязан магданоз
1 връзка нарязан зелен лук
1 ч . ч. гъби
1 прясна чушка
моцарела
пармезан или кашкавал
В намаслена тавичка сложете половината препечени кубчета хляб .
Върху тях наредете половината домат , после гъбите .
Следват чушката и зеления лук .
После сложете колбасите .
Върху колбасите наредете останалия хляб , моцарелата и другата половина от домата ( аз сложих малко чери доматчета ) . Изсипете заливката .
Поръсете с магданоза и подредете пармезана ( или кашкавала ) .
Сложете стратата да се пече на 180 - 190 градуса
около 40 минути .
След като е готова , можете да поръсите с още малко пармезан
( или кашкавал ) .
Сега вече вярвате ли , че има роднинска връзка между пицата и мусаката ? :)))
Пицата и мусаката са двете неща, които колкото и да ги ям не ми омръзват. До сега не знаех,че съществува и едно ястие събиращо двете ми най-любими в едно. Непременно ще го опитам:)
ОтговорИзтриванеА ако не го направиш, аз ще ти направя . :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно, малко не ми се получи заливката, но другия път надявам се да се справя по добре:)
ОтговорИзтриване