Искам да ви предложа един вариант за печено пиле , който се надявам да харесате .
Включох портокал и малко мед , но на финала те не се усещат агресивно и пилето има много приятен вкус . Аз не обичам храни , в които много силно и осезаемо се преплита сладкото със соленото , и ако и вие сте така , то знайте , че няма опасност да ви подведа в тази посока . :))
Печено портокалово пиле с глазура
Продукти :
1 пиле
1 / 2 ч . л . мед
розмарин
сол на вкус
черен пипер
70 гр краве масло
сока на 1 / 3 портокал
2 с . л . соев сос
Осолете добре пилето .
Поръсете го с черен пипер
и го сложете в тава .
Във вътрешността на пилето сложете и бучка краве масло и стръкче розмарин .
В съд смесете меда , соевия сос и сока на портокала и полейте пилето .
Поставете на дъното на тавата още малко пресен розмарин , наредете върху пилето парченца краве масло и го сложете да се пече на 180 градуса около 2 часа .
Поливайте периодично пилето със соса .
Ако започне да потъмнява много , а смятате , че не е готово , покрийте го с фолио ( но не покривайте плътно тавата ) .
Мммм, обожавам го. Направо го подушвам. Жалко, че не мога да си бодна през компютъра:):)))))))))))
ОтговорИзтриванеПробвай , ама пиши бегали доста пиксели :)))
ОтговорИзтриванеОхх..незнам вече кого да попитам!!!! Имаме семеен повод за празнуване и една дива патица , накисната в тенджера с вода, оцет, бахар, дафинов лист и черен пипер иии.... токлова...КАк се готви такова нещо без да стане на ластик???Ще съм много благодарна за идеи МОЛЯ, МОЛЯ, МОЛЯ
ОтговорИзтриванеСпециалистът по дивеча е Пепчо от блог "Храна на мой'те канибали", тя ще ти помогне.
ОтговорИзтриванеАз дивеч не докосвам дори.:))
Успех!:))