събота, 8 май 2010 г.

Пюре от патладжан

Ето и едно много семпла рецепта за патладжанена разядка .
Много мека и приятна ,  без излишната тежест на майонезата ,  с която
най -  често виждам ,  че моите приятелки са свикнали да приготвят салати от патладжан .



Пюре от патладжан

Продукти :

2 патладжана
50 грама краве масло
30 грама брашно
100 мл прясно мляко
1 голяма скилидка смлян чесън
сол






Изпечете патладжаните цели . Аз ги слагам директно във фурната в тава върху хартия за печене .
След като изстинат ги обелете и ги намачкайте много хубаво с вилица .
В дълбок съд разтопете маслото ,  запържете в него брашното , 
добавете патладжана ,  млякото и солта и разбърквайте енергично .
Махнете пюрето от котлона и добавете чесъна .
 Ако желаете ,  при сервиране можете да полеете пюрето с малко краве масло  с леко запържен червен пипер.  


2 коментара:

  1. Супер е и определено ще го пробвам! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Това пюре е различно и определено много вкусно!Темата "патладжан" ми е любима ,така че очаквам още тематични рецепти.Благодаря ти за страхотното представяне!

    ОтговорИзтриване