Ето и едно много семпла рецепта за патладжанена разядка .
Много мека и приятна , без излишната тежест на майонезата , с която
най - често виждам , че моите приятелки са свикнали да приготвят салати от патладжан .
Пюре от патладжан
Продукти :
2 патладжана
50 грама краве масло
30 грама брашно
100 мл прясно мляко
1 голяма скилидка смлян чесън
сол
Изпечете патладжаните цели . Аз ги слагам директно във фурната в тава върху хартия за печене .
След като изстинат ги обелете и ги намачкайте много хубаво с вилица .
В дълбок съд разтопете маслото , запържете в него брашното ,
добавете патладжана , млякото и солта и разбърквайте енергично .
Махнете пюрето от котлона и добавете чесъна .
Ако желаете , при сервиране можете да полеете пюрето с малко краве масло с леко запържен червен пипер.
Супер е и определено ще го пробвам! :)
ОтговорИзтриванеТова пюре е различно и определено много вкусно!Темата "патладжан" ми е любима ,така че очаквам още тематични рецепти.Благодаря ти за страхотното представяне!
ОтговорИзтриване