събота, 8 май 2010 г.

Adana Kebap

Ако обичате люто ,  то този кебап със сигурност ще ви стане любим .
Трябва ви просто хубава агнешка и (или ) телешка кайма и много ,  много аромати . :))


Adana Kebap

Продукти :
  
500 грама кайма ( агнешка и телешка )
1 глава смлян кромид лук
4 скилидки смлян чесън  
ситно нарязан магданоз
1  ч . л .  кимион
1  ч . л .  смлян бахар
1  ч . л . лют червен пипер
1  ч . л .  сладък червен пипер
черен пипер
1 белтък 


Смесете всички продукти и ги разделете на еднакви топки ,  големи долу горе толкова :







Загрейте скарата и я намажете със сланина.
Започнете да изтегляте каймата в продълговата форма ,  после с пръсти да й придадете релеф ,  опитайте се да се получи нещо такова като форма :

 Изпечете шишовете добре ,  като много внимавате при обръщането . 
Докато скарата все още е гореща ,  изпечете и зеленчуци по ваш избор - лук ,  чушки ,  гъби ,  домат .



 

1 коментар:

  1. Обичам люто, ама в Турция се оказа доста люто, че чак пресуших ботилката с вода хахах. Определено е много вкусно, харесва ми! Справила си се чудесно, досущ като в Турция е :)

    ОтговорИзтриване