Ако обичате люто , то този кебап със сигурност ще ви стане любим .
Трябва ви просто хубава агнешка и (или ) телешка кайма и много , много аромати . :))
Adana Kebap
Продукти :
500 грама кайма ( агнешка и телешка )
1 глава смлян кромид лук
4 скилидки смлян чесън
ситно нарязан магданоз
1 ч . л . кимион
1 ч . л . смлян бахар
1 ч . л . лют червен пипер
1 ч . л . сладък червен пипер
черен пипер
1 белтък
Смесете всички продукти и ги разделете на еднакви топки , големи долу горе толкова :
Загрейте скарата и я намажете със сланина.
Започнете да изтегляте каймата в продълговата форма , после с пръсти да й придадете релеф , опитайте се да се получи нещо такова като форма :
Изпечете шишовете добре , като много внимавате при обръщането .
Докато скарата все още е гореща , изпечете и зеленчуци по ваш избор - лук , чушки , гъби , домат .
Обичам люто, ама в Турция се оказа доста люто, че чак пресуших ботилката с вода хахах. Определено е много вкусно, харесва ми! Справила си се чудесно, досущ като в Турция е :)
ОтговорИзтриване