ризото с гъби ? :)
Но тъй като то вече е факт и дори го изядохме, няма смисъл да умувам за
причината . :))
Ако имате 40 - 50 свободни минути и се чудите какво да правите с гъбите , които си купихте и все още чинно стоят и чакат да бъдат сготвени , то ризотото е може би една от най - вкусните реализации на този зеленчук . ( леле , колко дълго изречение написах : ))
От мен рецептата , от вас виното ! :)
Ризото с гъби , сметана и кашкавал
Продукти :
300 грама гъби ( аз използвах пресни печурки )
1 голяма чаена чаша ориз
100 грама бяло вино
100 грама течна готварска сметана
1 малък морков
1 глава лук
1 голяма скилидка чесън
1 пилешки бульон
краве масло ( около 80 грама )
кашкавал
пресен копър
риган
пипер меланж ( бял, черен , розов и зелен )
сол на вкус
В дълбок тиган сложете кравето масло да се разтопи , прибавете и нарязаните гъби и ги запържете до златисто . През това време сварете ориза в подсолена вода и го сложете да се изцежда от водата .
Когато гъбите са готови , добавете към тях ситно нарязания лук , чесъна и моркова . Намалете котлона на много слаба степен и когато и те са готови , добавете виното , сметаната и бульона и ги оставете да къкрят леко , докато се изпари силния алкохолен мирис на виното . Прибавете ориза , поръсете с риган и много леко и внимателно разбъркайте .
След 2 - 3 минути махнете ризотото от котлона , поръсете с прясно смления пипер , добавете и копъра и може да сервирате .
Аз мислех да поръся ризотото с пармезан , но напоследък прекалявам с него и мъжа ми започна да протестира . : )
Настърганият кашкавал също е перфектен финал за тази
рецепта . :)
Ризотото е точно каквото го обичам, но съм установявала, че в някои ресторанти не могат да го приготвят и му се губи все нещо, но виж твоето ще е перфектно както всичко, което си готвила, просто нямаш равна :)
ОтговорИзтриванеи тази рецепта пробвах, Рони - чудно се получи.....беше предвидено за два пъти, но уви -ометохме го за секунди :):):)
ОтговорИзтриванеА, и честит нов дизайн - много ми харесва - свеж, елегантен, закачлив и различен :):):)
Браво за рецептата, а ако поръсите със синьо сирене става още по-вкусно !
ОтговорИзтриванеА сметаната каква е? Течна или заквасена?
ОтговорИзтриванеТечна готварска сметана.
ОтговорИзтриване