вторник, 18 май 2010 г.

Октопод в масло







Продукти :

октопод  ( аз използвах 3 пипала ,  средна големина )
2 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер
щипка захар
сол на вкус
1 - 2  с . л .  соев сос
100 мл  бяло вино
копър 
магданоз
50 грама краве масло
лимон


Измийте октопода и начукайте леко месото ,  за да омекнат мускулите .  
Нарежете го на по - големи парчета и го осолете .
В дълбок тиган сложете краве масло и го загрейте на средна степен на котлона . 
Сложете октопода ,  лука ( нарязан на едро )  и чесъна (  също на едро ) . 
Прибавете виното и оставете да къкри поне 30 минути .  
Ако соса намалее много ,  добавете малко вода .  
Прибавете соевия сос ,  захарта и черния пипер . 
Оставете на котлона ,  докато всичко остане  " на масло " .  
При нужда намалете степента на котлона още .
При сервиране , изцедете малко пресен лимон ,  поръсете с магданоз и копър и разбъркайте .

3 коментара: