вторник, 18 май 2010 г.
Октопод в масло
Продукти :
октопод ( аз използвах 3 пипала , средна големина )
2 скилидки чесън
1 глава лук
черен пипер
щипка захар
сол на вкус
1 - 2 с . л . соев сос
100 мл бяло вино
копър
магданоз
50 грама краве масло
лимон
Измийте октопода и начукайте леко месото , за да омекнат мускулите .
Нарежете го на по - големи парчета и го осолете .
В дълбок тиган сложете краве масло и го загрейте на средна степен на котлона .
Сложете октопода , лука ( нарязан на едро ) и чесъна ( също на едро ) .
Прибавете виното и оставете да къкри поне 30 минути .
Ако соса намалее много , добавете малко вода .
Прибавете соевия сос , захарта и черния пипер .
Оставете на котлона , докато всичко остане " на масло " .
При нужда намалете степента на котлона още .
При сервиране , изцедете малко пресен лимон , поръсете с магданоз и копър и разбъркайте .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Невероятен е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ! :))
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта! Октопода стана невероятно вкусен! Благодаря ти :)
ОтговорИзтриване