Една типично по български супа , която е перфектна за сгряване през зимните дни , заради леко пикантния си вкус .
Супата е гъста и спокойно можете да се нахраните сериозно с нея , особено ако на помощ ви дойдат и 1 - 2 силно препечени филийки ... и чаша червено вино ... :))
Пък ако наблизо има и камина , смятайте , че сте заспали после . :))
Много лесна за реализиране , просто трябва да имате нужните продукти .
Супа от свинско месо и сухи червени чушки
Продукти :
свинско месо
2 малки сухи червени чушки ( или 1 голяма )
1 глава кромид лук
2 моркова
2 картофа
2 с . л . домашна лютеница ( моята е правена от майка ми - много червена , леко блажна и без никакви люспи в нея , вълшебна е , много мои ястия стават по - вкусни именно , заради нея :) )
1 топка фиде
магданоз
целина
чубрица
едър лют червен пипер
сол
за застройката :
2 жълтъка
3 с . л . кисело мляко
черен пипер
В тенджера запържете ситно нарязаното месо до омекване , добавете и ситно нарязания лук , задушете го леко с месото и налейте вода .
След като водата заври , сложете сол на вкус , добавете нарязаните картофи и морковите . Когато картофите са готови , добавете и фидето , лютия пипер , начупените на дребно сухи чушки , лютеницата и чубрицата .
Варете още 5 минути на средна степен на котлона .
Когато всички е готово , махнете супата от котлона и я застройте по познатия начин - първо сложете малко от горещия бульон при застройката , разбъркайте и изсипете в супата на тънка струя.
Накрая поръсете със ситно нарязан магданоз и целина .
Много хубава супичка. Това, което най-много ми харесва в твоите супи е, че има много продукти и се получава наистина страхотен краен ефект, тъй като хем на външен вид изглеждат много ефектно, хем вкуса е много добър.
ОтговорИзтриване