Ох , все си казвам , че когато се настройвам за диета не трябва да влизам в " Нож и виличка " !
Нямах ли си и аз друга работа , че трябваше пак да ококоря любопитни очи какво става в блога , който още повече ме вдъхнови са си направя собствен такъв ...
И защо трябваше този невероятно красив буркан със зехтин , превърнат от двете талантливи дами в уникално галещо сетивата изкуство , да ми застане на пътя ...
За салати , паста , пици или просто ей така , да си поръсите една силно препечена филийка с напукана коричка , този зехтин е създаден да изкушава и да превръща всяка хапка в експлозия от аромати .
И понеже пак там видях и едни чудни пукани люти чушлета , реших , че мога да комбинирам двете рецепти в една - хем ще си имам от ароматния зехтин , хем и винаги мога да си извадя една пукана люта чушка , върху която да капна една капка оцет , да поръся няколко кристали морска сол и да е готова да атакува небцето . :))
Сложих и клонка пресен розмарин , и то не само , защото съм много горда с подправките , които отглеждам на балкона си . :))
И разбира се , от всички продукти типично в стила на Мечо Пух , колкото повече , толкова повече ...
То е ясно , диетата някой друг път !
Моля да ми простите , ако въведа и вас в това изкушение ! :))
Зехтин с печен чесън , пукани чушлета и розмарин
( по идея на " Нож и виличка " )
Продукти :
цели глави чесън
люти чушки
зехтин
розмарин
Запечете чесъна във фурна докато леко омекне , на 180 - 200 градуса е добра идея , но изборът е ваш . :))
Сложете чушките на скарата да се препекат от двете страни , а ако ви позволява домашния инвентар , може да изпечете чушлетата направо на плочата на котлона .
Сложете чесъна на дъното на сух буркан , върху него сложете и чушлетата и пресния розмарин . После напълнете буркана до горе с хубав зехтин , добре е да е леко топъл .
Бурканът трябва да е затворен много добре !
Да не забравя една много важна препоръка на авторките на рецептата ,
относно как да " удължим живота " на това произведение на
изкуството - постоянно доливайте зехтин , ако чушките или чесъна останат сухи в горната част , защото ще мухлясат .
А това не трябва да се случва с нашия вълшебен ароматен зехтин . :)))
И да не забравите , че не само зехтина трябва да влезе в употреба , чушлетата и чесъна също не са за изхвърляне ! :))
Съхранявайте на тъмно и хладно място или в хладилника ( но на рафта , на който не е най - големия студ , защото някои зехтини при замръзване променят вида си ) !
Това определено е много вкусно, в къщи баща ми го приготвя:)
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, наистина много вкусен и ароматен зехтин ! :))
ОтговорИзтриване