Не знам дали има десерт с такова име , но се опитах да направя някаква моя игра на думи със заглавието на известната приказка за новите дрехи на царя . :))
Всъщност , дори и да е само игра на думи, то именно това заглавие на следващата ми рецепта е доста точно , защото както сами ще се убедите , крушата никога не е изглеждала толкова симпатично, както в новия си тоалет , който уших специално за нея в моето
кухненско ателие . :)
Най - интересното е , че новата дреха на крушата се носи с аксесоар от лайка , нещо , което не сме свикнали да виждаме като тенденция в модата у нас . :))
Ако имате търпението да изчакате този десерт да се изстуди , то изцяло ще се насладите на нещо много интересно и нетипично като вкус .
Различно и ново , но съвсем в духа на " Country Style " ...
" Новите дрехи на крушата "
Продукти :
2 големи круши
за плънката:
3 ч . л . счукани орехи
2 ч . л . кафява захар
1 ч . л . краве масло
1 ч . л . брашно
за тестото :
130 грама брашно
110 грама краве масло
1/2 ч .ч . захар
щипка сол
2 ванилии
за соса :
1 ч . ч . вода
2 пакетчета чай от лайка
1 ч . л . кафява захар
1 ч . л . конфитюр ( аз използвах от къпини )
3 ч . л . мед
1 ч . л . червено вино
настъргана лимонова кора
Омесете меко и гладко тесто .
Обелете и почистете крушите , с помощта на тънко ножче направете отвор в долната им част . Запазете дръжките .
Пригответе плънката , като смесите всички продукти за нея .
Пригответе соса по следния начин :
Сложете водата да заври , махнете я от котлона и сложете в нея 2 пакетчета чай от лайка за 10 минути . Махнете ги и върнете съда на котлона .
Добавете всички останали продукти и варете соса до оставането на 60 % от течността . Прецедете соса и го оставете да изстине .
Напълнете крушите с плънката .
Започнете " да обличате " крушите , тестото е много меко и се моделира като
пластелин , така че няма да ви е никак трудно .
Не се стремете към перфектна форма , тази рецепта си е доста в стил " на село " , така че първичността в случая е желателна . :))
При необходимост си помагайте с брашно .
След като " облечете крушите " , поставете дръжките им на местата им .
Ако ви остане тесто , можете да си моделирате и листенца на крушите .
Намажете " облечените круши " с белтък и печете около 40 минути
( или до зачервяване на тестото ) на 180 градуса .
Оставете изпечените круши да изстинат и чак тогава ги махнете от тавата .
Сервирайте ги и ги залейте със страхотния сос . :)
това изглежда супер вкусно,бравооо :)))
ОтговорИзтриванеох че хубаво изглежда,само снимките като гледаш и ти се иска да си я хапнеш,чудесен десерт:)))
ОтговорИзтриванеМного благодаря ! :)
ОтговорИзтриванеНаистина е вкусно . :)
Много ми се иска да ги опитам. Ще си ги приготвя при първа възможност!
ОтговорИзтриване