Пак ли сьомга , ще каже някой ! :)
Простете ми , че отново представям рецепта с нея , но това е любимата риба на съпруга ми и тя често присъства на трапезата ни вкъщи .
Този път обаче не е глазирана и пържена , а е печена в моята прекрасна вкуснопроизвеждаща керамична тавичка . :))
Незнам дали комбинацията между всички продукти , които включих в рецептата ми е по етикет, но и да не е , не е толкова важно за мен .
По- важното е , че стана вкусноооо ! :)
Днес приготвих и селски пирог с карамелизиран лук и макар двете ястия да са покъртителни в комбинация , това също не е проблем , защото пирога хвръкна на момента и сьомгата си
остана самотна за консумиране . :))
Златистите котлетчета ме гледат доста съблазнително от фурната и с нетърпение очаквам да дойде време за вечеря , когато ще й видим сметката на по чаша изстудено бяло вино . :)
Сьомга с хрупкава коричка и печени зеленчуци
Продукти :
700 гр сьомга
зеленчуковата част :
1 тиквичка
1 зелена чушка
1 голям домат
1 жълта чушка
1 глава кромид лук
1 глава червен лук
зехтин
сол
черен пипер
1 с . л. салатна ръсеница " Пикантина "
за мариноване на сьомгата :
1 с. л . мед
3 с. л . соев сос
сол
черен пипер
паста за коричката на сьомгата:
4 с. л . галета
7 - 8 листа пресен босилек
зехтин
магданоз за поръсване накрая
1 лимон или лайм
Мариновайте сьомгата с продуктите за маринатата , оставете я престои в нея поне 30 минути .
През това време нарежете на кръгчета зеленчуците , осолете ги леко и ги подредете като ги редувате в намаслена тавичка . Сложете върху тях ръсеницата , черния пипер и ги полейте с малко зехтин .
Върху тях подредете маринованите котлетчета сьомга и ги намажете с пастата за коричката .
Печете около 30 минути на 180 градуса . Накрая поръсете с магданоз и при сервиране изцедете върху сьомгата пресен лимон или лайм .
Това е всичко - бързо , лесно и вкусно ! :)
много ми харесва,интересно,оригинално много добре изглежда с удоволствие бих си хапнала от тези златисти катлетчета.без фолио ли ги пече?:))))
ОтговорИзтриванеПекох ги без фолио , но градусите не са много - 180 , минутите са малко и няма опасност да
ОтговорИзтриванеизгори . :)
Благодаря за чудесната вечеря, в която се превърна тази рецепта :) Пропуснах зеленчуците, но понеже много се колебаех между това изкушение и предложението на Lulu за Риба камбала в бадемово - билкова коричка и пикантен сос, реших да направя и двата варианта в една тава. Е, смених и рибата, имах паламуд (работя близо до едни рибен магазин и всеки ден изкушението е голямо). Резултатът бе превъзходен. Направих и Тарт Татен, на който ще се наслаждавам утре.
ОтговорИзтриванеПоздравления за интересния блог ... и за новото котенце.
Милена Атанасова
А дали някой е пробвал тази рецепта с пиле?
ОтговорИзтриване