Pizza Margherita

>> вторник, 4 май 2010 г.

Няма да се повтарям с излияния ,  относно пицата и нейната
гениалност . :))
Само ще ви кажа ,  че който не е ял " Маргарита " ,  значи не е ял никаква пица  . :)
Обаче истинска ,  с моцарела ,  а не " побългарената " с кашкавал ,  която се чудя как някои заведения не се притесняват да слагат в менютата си .
Но тяхна работа ,  ние ще я направим ,  както си искаме и както е редно -  с моцарела ! :)


Pizza Margherita

     



                                                                                                            
Продукти :
за тестото :
( за  1  пица ,  тавата ми е 34 см )


250  грама бяло пшенично брашно
120  грама хладка вода
10  грама суха мая 
1 / 2  ч . л . сол
1   ч . л . захар
1   с.  л . зехтин


за плънката :
250 грама моцарела
1 голям домат
пресен босилек
зехтин за поливане

за доматената паста  :

3 с . л .  доматено пюре
щипка сол
щипка захар
зехтин
сух босилек

Тук  съм обяснила как често правя тестото за пица .  
Да не ставам досадна пак да го повтарям .:)
Когато вече е втасало ,  го разточавате в тавата по 
познатия начин . 
Пуснете фурната да загрява на 210 градуса . 
Докато чакате всичко това да стане ,  си подгответе доматената паста , нарежете моцарелата на кръгчета ,  домата също , но махнете всички семки . 
Причината да ги махнете е , че именно тази част на домата е най  - воднистата и ще намокрят тестото при печенето .
Намажете блата с доматената паста и наредете кръгчетата
домат .  
Поръсете със сух босилек . 


Сложете пицата да се пече . 
След като тестото е напълно готово ,  извадете пицата ,  наредете моцарелата и върнете за 3 - 4 минути в изключена фурна . 
Моцарелата ще се разтопи приятно от топлината .
Извадете пицата ,  наредете пресните листа босилек и полейте с хубав зехтин .




1 коментара:

ẴŦĬ₦ẵ`` 29 май 2010 г., 9:21  

Тук научих нещо ново и интересно. Винаги до сега съм си мислила, че тази пица е само кашкавал и домати и никога не съм си я поръчвала, но сега като гледам тази в блога ми потичат лигите и ми се иска да си бодна едно парче :)

Публикуване на коментар

Back to TOP