Няма да се повтарям с излияния , относно пицата и нейната
гениалност . :))
Само ще ви кажа , че който не е ял " Маргарита " , значи не е ял никаква пица . :)
Обаче истинска , с моцарела , а не " побългарената " с кашкавал , която се чудя как някои заведения не се притесняват да слагат в менютата си .
Но тяхна работа , ние ще я направим , както си искаме и както е редно - с моцарела ! :)
Pizza Margherita
Продукти :
за тестото :
( за 1 пица , тавата ми е 34 см )
250 грама бяло пшенично брашно
120 грама хладка вода
10 грама суха мая
1 / 2 ч . л . сол
1 ч . л . захар
1 с. л . зехтин
за плънката :
250 грама моцарела
1 голям домат
пресен босилек
зехтин за поливане
за доматената паста :
3 с . л . доматено пюре
щипка сол
щипка захар
зехтин
сух босилек
Тук съм обяснила как често правя тестото за пица .
Да не ставам досадна пак да го повтарям .:)
Когато вече е втасало , го разточавате в тавата по
познатия начин .
Пуснете фурната да загрява на 210 градуса .
Докато чакате всичко това да стане , си подгответе доматената паста , нарежете моцарелата на кръгчета , домата също , но махнете всички семки .
Причината да ги махнете е , че именно тази част на домата е най - воднистата и ще намокрят тестото при печенето .
Намажете блата с доматената паста и наредете кръгчетата
домат .
Поръсете със сух босилек .
Сложете пицата да се пече .
След като тестото е напълно готово , извадете пицата , наредете моцарелата и върнете за 3 - 4 минути в изключена фурна .
Моцарелата ще се разтопи приятно от топлината .
Извадете пицата , наредете пресните листа босилек и полейте с хубав зехтин .
Тук научих нещо ново и интересно. Винаги до сега съм си мислила, че тази пица е само кашкавал и домати и никога не съм си я поръчвала, но сега като гледам тази в блога ми потичат лигите и ми се иска да си бодна едно парче :)
ОтговорИзтриване