Едва ли има човек , който да не обича това ястие .
Освен , че е много вкусен , миш машът е перфектен изход от ситуацията , в която нямате никакво време за приготвяне на каквото и да е , а домочадето тропа нервно с лъжици по масата от глад . :)
Ще ви призная нещо , доста време не ми се получаваше както го харесвам - или беше много воднист , или пък яйцата ставаха " на ситни трохи " ( нещо , което не мога да ям ) и след много опити , най - после успях .
С пресни или пък с печени чушки , няма такава вкусотия !
Много важна подробност - ако не се готви с дървена лъжица , не ми го хвалете ! :)
А препечените филийки са просто задължителни !
Ето го , негово Величество Миш машът !
Лятна приказка " Миш маш "
Продукти :
( за 2 порции )
1 голяма зелена чушка
2 средни червени чушки
7 яйца
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
1 домат
1 пълна дървена лъжица домашна лютеница
сирене
сол
щипка захар
черен пипер
щипка лют едър червен пипер
магданоз
В дълбог тиган слагаме зехтин , загряваме и изсипваме ситно нарязаните чушки и лука , нарязан на полумесеци . Запържваме ги , докато се изпари течността от зеленчуците и те придобият лека коричка .
През това време обелваме домата , махаме семките му и го нарязваме на ситно . Запържваме и него , докато цялата течност и от него стане " на масло " .
Намаляваме котлона на ниска степен .
Прибавяме ситно нарязания чесън , слагаме и солта , захарта , лютия червен пипер , черния пипер и лютеницата .
Изсипваме и яйцата ( аз не ги разбивам предварително , защото не обичам яйцата да бъдат много разкашкани :)) . Бъркаме непрекъснато , но много внимателно , за да не превърнем яйцата в каша и така , докато яйцата станат такива , каквито ги обичате - рохки или по - препържени .
След това махаме миш маша от котлона , прибавяме и сиренето , разбъркваме бавно и започваме да се озъртаме за най - близката по - голяма чиния . :))
Може да поръсите с пресен магданоз .
Да не забравите и препечените филийки с краве масло и шарена сол . :))
Много обичам миш маш, напомня ми за детските години, когато мама ми го приготвяше. Определено този, който сега коментирам е доста различен, но ми се струва, че дори ще е много по-вкусен, отколкото в детскте ми години. Харесва ми начина, по който изглеждат зеленчуците :)
ОтговорИзтриванеМоят миш-маш е малко по-различен. Но, като се замисля, важно е удоволствието.
ОтговорИзтриване