Мини бриош

>> събота, 22 май 2010 г.

Номер 4 от серията " Вълшебното тесто " е този мини бриош ,  който по принцип не би трябвало да е мини .  Но както вече ви споделих ,  предпочитам миниатюрите при сладките и тестените изделия и  ми хрумна идеята ,  че мога да смаля още повече бриоша от реалния му размер и да бъде като за 2 хапки .
Направете толкова мини бриошчета ,  колкото ви се иска . :)
Така става много по - удобно да си го намажете с крем или някакво хубаво сладко и да се наслаждавате на прекрасния му вкус .
Реших да направя коричката му още по - красива и вкусна ,  като добавих кафява захар ,  която в комбинация с глазираната повърхност на бриоша ,  става просто неустоима .
Понеже нямах мини формички за мини бриоши ,  използвах формички за мъфини .
Нали знаете ,  във вашата си кухня вие определяте правилата и няма нищо по -  хубаво от това да бъдете творци ,  а  не слепи последователи ! :)

Мини бриош







 вълшебното тесто 
1 жълтък за намазване
кафява захар

Направете топка от тестото и я сложете във формичката .  
Покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса .
Загрейте фурната на 170 градуса .
Когато бриоша вече е втасал ,  го намажете с жълтъка ,  поръсете с кафява захар и го  изпечете .
За печенето на мини бриоша са необходими около 15 - 20 минути .
Изчакайте го да изстине малко и го извадете от формичката .


Публикуване на коментар

Back to TOP