Номер 4 от серията " Вълшебното тесто " е този мини бриош , който по принцип не би трябвало да е мини . Но както вече ви споделих , предпочитам миниатюрите при сладките и тестените изделия и ми хрумна идеята , че мога да смаля още повече бриоша от реалния му размер и да бъде като за 2 хапки .
Направете толкова мини бриошчета , колкото ви се иска . :)
Така става много по - удобно да си го намажете с крем или някакво хубаво сладко и да се наслаждавате на прекрасния му вкус .
Реших да направя коричката му още по - красива и вкусна , като добавих кафява захар , която в комбинация с глазираната повърхност на бриоша , става просто неустоима .
Понеже нямах мини формички за мини бриоши , използвах формички за мъфини .
Нали знаете , във вашата си кухня вие определяте правилата и няма нищо по - хубаво от това да бъдете творци , а не слепи последователи ! :)
Мини бриош
вълшебното тесто
1 жълтък за намазване
кафява захар
Направете топка от тестото и я сложете във формичката .
Покрийте с найлоново фолио и го оставете да втаса .
Загрейте фурната на 170 градуса .
Когато бриоша вече е втасал , го намажете с жълтъка , поръсете с кафява захар и го изпечете .
За печенето на мини бриоша са необходими около 15 - 20 минути .
Изчакайте го да изстине малко и го извадете от формичката .
Обожавам го!
ОтговорИзтриване