В Англия дори го приготвят и с месо , но аз предпочетох да се спра на сладката му версия . Агнето и телето друг път . :)
Ммммм, само това мога да кажа ... :)
Толкова е натурален , леко недодялан във визията си , излязъл сякаш от пещта на някоя баба от стара приказка !
И точно в това се крие неговия чар !
Докато го приготвяте , ще изпълните дома си с ухание на
домашно сладко , на карамелизирания сос на къкрещи плодове , а когато се хванат за ръце с канелата и аромата на прясно краве масло , направо ви идва да бръкнете с ръце в горещата тава и да се омажете до шия със сладко ... както като сте били
деца ...
Коричката има много изявен бисквитен вкус, а всеки знае в каква прекрасна комбинация с конфитюр или мармалад са те !
Не е лошо при сервирането да прибавите и една лъжичка сладолед , но аз изобщо не можах да стигна до там . Просто хванах лъжицата и не ме интересуваше дали е възпитано или не ! :))
Вижте го , уникалният и неповторим Cobbler !
Cobbler с пресни череши и боровинки
Продукти :
за тестото
2 ч. ч. брашно
1 с . л. захар
ванилия
щипка канела
1 ч . л . прясно изцеден лимонов сок
1 / 4 ч . ч. течна сладкарска сметана
3 / 4 ч. ч. меко краве масло
1 / 3 ч . л. сол
за плънката :
1 кг плодове по ваш избор
( почистени от костилки , дръжки и сие ), аз използвах череши и боровинки
1 ванилия
1 ч . ч . захар ( ако е кафява , сложете 150 грама )
Омесете меко и гладко тесто от продуктите .
В метален съд сложете плодовете и захарта да къкрят поне 20 минути на котлона .
След като всичко дотук е готово , изсипете плодовата смес
в тава .
Ако не сте прекалили с варенето на плодовете , ще има доста течна част от плодовата смес и точно така трябва да бъде . :))
Разточете тестото на кора с големината на тавата , в която ще печете . Разточвайте на набрашнена повърхност и после внимателно поставете кората върху плодовата смес .
Натиснете добре тестото по стените на тавичката , за да залепне и да е здраво по време на печенето .
Направете разрези в средата на тестото ! По този начин няма да се образува голямо налягане под него при печенето .
Печете 50 - 60 минути при температура 180 градуса .
След като е готов , оставете го да изстине добре и после сте вие ! :))
И накрая остава само това : :)))
Това до момента май ми е най-любимия десерт от блога ти:) Като го гледам и ми идва отново да ти задам въпроса "Какво трябва да направя, за да ми изпратиш едно парче до София?" :))))))))))
ОтговорИзтриванеИ аз пак ще ти отговоря - да си идваш да ходим на плаж . :))
ОтговорИзтриванестрахотно,сладко-киселия вкус на плодовете съчетан с бисквитената коричка,чудесна комбинация,неустоимо:))))))
ОтговорИзтриване