събота, 22 май 2010 г.

Свинска супа с манатарки, тортелини и корен от целина

Предлагам ви една много вкусна и нестандартна супа .
Макар ,  че тази супа не спада конкретно към някоя национална кухня ,  тъй като взаимствах от поне две ,  това не й пречи да има прекрасен вкус и да те кара да искаш още и още .
Надявам се да ви хареса и когато решите следващия път да сготвите свинска супа ,
то да не бъде тази ,  която сте приготвяли десетки пъти за семейството си ,  а следващото мое предложение . :))


Свинска супа с манатарки ,  тортелини и корен от целина

  


Продукти :

свинско месо
сушени манатарки
1 глава кромид лук
1 голяма скилидка чесън
1 голям корен от целина ( обелен и нарязан на колелца )
около 20 тортелини
мексикански зеленчуков микс ( моркови , царевица , червена чушка , грах , зелен боб )
1 телешки бульон
чили
сол
черен пипер
смляно индийско орехче
пресен розмарин
прясна мащерка
зелени лучени перца ситно нарязани


Нарежете свинското месо на лентички и го задушете до готовност . 
Прибавете ситно нарязания лук и го задушете заедно с месото до пълното му омекване .  Разтворете бульона в 500 мл вода и ги прибавете към месото . 
Сложете и гъбите ,  
счукания чесън и тортелините .
След като тортелините са полуготови ,  прибавете и зеленчуковия микс . 
Сложете индийското орехче ,  чилито, черния пипер и добавете сол ,  ако е необходимо . Аз използвах кафява сол .
След като всичко е готово ,  махнете супата от котолона и поръсете със ситно нарязаните лучени перца ,  розмарин и мащерка .

1 коментар:

  1. Не съм яла такава супа до сега, но бих я опитала. Изглежда много добре:)

    ОтговорИзтриване