Казах си- край, ще сготвя супа и то не обикновена бистра гъбена супа, а нещо
по-нестандартно и интересно.
И ето я днес, супата е факт.
Започнах да я приготвям без да съм наясно какво точно ще се получи, но в едно бях сигурна- ще бъде вкусна.
В тази супа няма хиляди плуващи зеленчуци, но бульона стана толкова богат и пищен на вкус, че многото допълнения само щяха да натежат и супата нямаше да има същия чар .
Надявам се да ви допадне моето предложение и да го опитате вкъщи.
Гъбена супа с 3 вида гъби и шафран
Продукти :
сушени манатарки
прясна кладница
пресни печурки
1 глава лук
4 скилидки чесън
100 мл бяло вино
краве масло
2 с . л . брашно
2 с . л . заквасена сметана
шафран
1 / 2 ч . л . смляно индийско орехче
пипер меланж
сол
1 кубче пилешки бульон
прясна мащерка
пресен магданоз
лимонов сок
Запържете лука в маслото, след като омекне добавете и чесъна, после и пресните гъби.
Когато всичко е добре запържено и омекнало, прибавете виното и пилешкия бульон, разтворен в малко вода.
Оставете да къкри малко на котлона и долейте вода.
Прибавете индийското орехче, шафрана (предварително разтворен), солта, пипера и сушените манатарки.
В отделен съд запържете до златисто брашното, махнете го от котлона и го разредете с малко вода.
Прибавете го внимателно към супата.
След около 15 минути махнете супата от котлона и я застройте с добре разбитата сметана .
При сервиране поръсете със ситно нарязаните мащерка и магданоз и изцедете малко пресен лимонов сок .
Обожавам гъбена супа. Тази е доста по-различна, но ми се струва, че дори би ми харесала много повече :)
ОтговорИзтриванене съм виждала по хубава губена супа,с тази застройка,чудесна:)
ОтговорИзтриванеПриготвям я в момента. Съвсем скоро всички вкъщи ще проверим резултата. Съдейки по аромата, мисля, че ще е чудесен!
ОтговорИзтриванеАлександра
Уникално вкусна супа.Много ни хареса вкъщи.
ОтговорИзтриванеСтела