Както вече ви казах , ТЕСТОТО ЗА ГЕВРЕЧЕТАТА стана доста и мисълта да стоя и да усуквам още гевреци в несвяст , хич не ми се нравеше .
Но пък и да изхвърля такова хубаво тесто си беше грехота .
Така ми дойде идеята за следващото:
Ръжено - пшенично хлебче със сушени домати и зелени маслини
За да не е напълно като вкуса на гевречетата тестото , започнах да мисля какво мога да добавя .
Отворих хладилника и видях бурканче зелени маслини .
Нарязах на колелца малко от тях , после нарязах и малко сушени домати .
Разточих тестото на дебел правоъгълник и сложих по средата по цялата дължина маслините и доматите .
Завих тестото и го оформих като малко хлебче .
Фурната все още си стоеше силно загрята на 220 градуса и беше готова да приеме в топлите си обятия и хлебчето .
Но преди да го сложа да се пече , го поръсих с бяло брашно и му направих един разрез по средата . Именно това е най - любимата ми част от хляба - коричката , която се получава при печенето именно на мястото на разреза .
След като го нагиздих , го сложих в загрятата фурна и след 30 минути беше готов .
Много обичам ръжен хляб. Но този изглежда още по-привлекателен и от обикновения ръжен хляб, който харесвам. Бих си счупила едно парче още щом го извадиш от фурната :)
ОтговорИзтриване