вторник, 11 май 2010 г.

" Buttermilk pancakes " - американски палачинки с айрян

 Ето това вече си заслужава висенето на котлона !
И въпреки ,  че си е занимавка,  става доста по - бързо от нашите традиционни палачинки ,  а и лично за мен ,  ги превъзхожда и по вкусови качества.
След време ще ви покажа и други варианти за pancakes ,  кой от кой по - хубави ,  но нека започнем с тези -  " buttermilk pancakes " .
Както в самия източник на рецептата е казано ,  това са едни от най -  леките и пухкави  pancakes ,  има и " по - тестени "  варианти .
В превод " buttermilk "  е мътеница ,  и макар ,  че създателите на рецептата си нямат точно като нашето кисело мляко ,  то не им пречи да измислят уникалната
рецепта . :)
Много ми допадна ТОЧНО ТАЗИ  и искам да я споделя с вас .
Пригответе си айрянче -  и за тестото ,  и после за помощно средство при преглъщането на тези вкусни ,  меки и пленяващи дебелички палачинки ! :))


" Buttermilk pancakes "








Продукти :
( 20 броя )

2  яйца
2  ч . ч .   брашно
3  пълни  с . л .  захар
2  с . л .  бакпулвер
1  ч . л .  сода бикарбонат
1  равна с .  л .  сол
2  ч . ч .  айрян  ( да не е гъст )
4  с . л .  меко краве масло
1 / 2  ч . л .  ванилия

Разбийте на сняг яйцата със захарта ,  прибавете айряна ,  маслото и разбийте добре . 
В друга купа сложете брашното и всички останали продукти .  
Прибавете постепенно яйчената смес ,  но след смесането на продуктите не бъркайте много агресивно ,  за да не изчезнат " балончетата " .  
Това е много важно не само ,  заради бухването ,  а и защото ,  ако се прекали с бъркането ,  има риск панкейковете да станат по - жилави .
Загрейте добре тефлонов тиган (  или плоча )  ,  намажете дъното  с масло  ( както за палачинки )  и в средата на тигана изсипвайте по малко от сместта ,  долу горе около половин чаена чаша  ( но не от големите чаши )  .  
Не разстилайте сместта ,  идеята е да са малки като площ ,  а не като нашите типични палачинки .
При обръщането на панкейка ,  той бухва . 
Не работете на много силен котлон !
След като стане готов ,  намажете всеки с краве масло .  
А каква ще е другата добавка за мазане на панкейка ,  вече си е ваша работа ! :)))





3 коментара:

  1. Обожавам палачинки и то точно такива като тези, да са пухкави и задължително с мед и масло:))) Вкара ме в беля, сега ще трябва да ходя до магазина и аз да си правя палачинки тц тц тц :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвах ги преди малко, наистина са страхотни - много меки и пухкави :)

    ОтговорИзтриване