неделя, 16 май 2010 г.

Печено портокалово пиле с глазура

Искам да ви предложа един вариант за печено пиле ,  който се надявам да харесате .
Включох портокал и малко мед ,  но на финала те не се усещат агресивно и пилето има много приятен вкус . Аз не обичам храни ,  в които много силно и осезаемо се преплита сладкото със соленото ,  и ако и вие сте така ,  то знайте ,  че няма опасност да ви подведа в тази посока . :))


Печено портокалово пиле с глазура







Продукти :
1 пиле
1 /  2  ч . л .   мед
розмарин
сол на вкус
черен пипер
70 гр  краве масло
сока на 1 / 3  портокал
2 с . л  .  соев сос

Осолете добре пилето .  
Поръсете го с черен пипер
и го сложете в тава . 
Във вътрешността на пилето сложете и бучка краве масло и стръкче розмарин .
В съд смесете меда , соевия сос и сока на портокала и полейте пилето . 
Поставете на дъното на тавата още малко пресен розмарин ,  наредете върху пилето  парченца краве масло и го сложете да се пече на 180 градуса около 2 часа .
Поливайте периодично пилето със соса .  
Ако започне да потъмнява много ,  а смятате ,  че не е готово ,  покрийте го с фолио (  но не покривайте плътно тавата ) .


4 коментара:

  1. Мммм, обожавам го. Направо го подушвам. Жалко, че не мога да си бодна през компютъра:):)))))))))))

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвай , ама пиши бегали доста пиксели :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Охх..незнам вече кого да попитам!!!! Имаме семеен повод за празнуване и една дива патица , накисната в тенджера с вода, оцет, бахар, дафинов лист и черен пипер иии.... токлова...КАк се готви такова нещо без да стане на ластик???Ще съм много благодарна за идеи МОЛЯ, МОЛЯ, МОЛЯ

    ОтговорИзтриване
  4. Специалистът по дивеча е Пепчо от блог "Храна на мой'те канибали", тя ще ти помогне.
    Аз дивеч не докосвам дори.:))
    Успех!:))

    ОтговорИзтриване