Днес видях , че ми е останал един пакет от вълшебното тесто и понеже не исках да го оставя да стои още самотен , започнах да мисля какво мога да направя с него.
Искаше ми се да е нещо леко , без сиропи , плодове или кремове и тъй като умирам за канела и орехи , решението дойде бързо .
Започнах да правя тези сладки ореховки , без да съм наясно какво ще се получи накрая , но с канела , масло и орехи финалът в никакъв случай не може да
бъде лош . :))
Канелените ореховки са много подходящи за сутрешното ви кафе , а ако ви се струват твърде семпли , винаги можете да си направите някаква добавка към тях - карамелизирани ябълки или някакъв плодов сироп .
Оставям това на вашата фантазия !
Канелени ореховки
Продукти :
вълшебното тесто от тази рецепта
1/2 пакетче краве масло
2 с . л . канела
2 с . л . кафява захар
1 ч . ч . счукани орехи
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина около 1 см .
Нарежете маслото на парченца и го сложете върху кората .
Сгънете го няколко пъти като плик .
Разточете го отново на правоъгълна кора и го поръсете с останалите продукти
( предварително смесени ) .
Навийте кората на руло и започнете да режете филийки с дебелина 2 - 3 см .
Сложете ги върху намаслена тавичка ( или постелена с хартия за
печене ) , намажете ги с белтък , поръсете ги с бяла захар и печете на 180 градуса около 15 - 20 минути .
След като изстинат малко , ги поръсете с пудра захар .
Още докато са леко топли ги приберете в кутия или буркан за сладки .
Божествено изглеждат тези сладки! :-)
ОтговорИзтриванеНевероятен комплимент от професионалист като теб! :)
ОтговорИзтриванеСърдечно ти благодаря ! :)
Страшно много обичам ореховки, а тези изглеждат невероятно вкусни и скоро ще ги пробвам! Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеАко ми позволиш , да ти дам един съвет - направи си по - голяма доза от вълшебното тесто , уникално е и могат да се направят много рецепти с него. Може да се замразява и това не променя качествата му .
ОтговорИзтриванеВ раздел " Вълшебното тесто " съм показала няколко варианта за рецепти . :)
Поздрави ! :)
Май направих тестото по-меко, отколкото трябва, доста трудничко се работеше с него и реших да не си усложнявам живота, затова направих нещо като понички:))) Следващия път ще си знам да слагам повече брашно:)
ОтговорИзтриванеВероника,преди да замразя тестото,трябва ли да втаса и като го размразя отново ли да втасва!
ОтговорИзтриване