Melanzane Parmigiana ( Патладжан с пармезан )

>> петък, 4 юни 2010 г.

Честно да ви кажа ,  това ястие стана толкова вкусно ,  че печеното свинско почти не можа да се класира при мен тази вечер . :)
Това е една италианска рецепта и пармезана е основен елемент в нея , както и моцарелата ,  но откровено казано ,  ако нямате пармезан или моцарела ,  спокойно може да си я приготвите и само с  по - голямо количество кашкавал .
А ако не ви домързи да си направите и една голяма салата с изстудени домати ,  лук и маслини , направо си става нещо извънземно .
Да не забравим и чаша бяло вино и препечена филийка !:)


Melanzane Parmigiana ( Патладжан с пармезан )

  


Продукти :

2 средни патладжана
за панировката им :
1  чаена чаша галета
1 - 2 яйца
сол



за соса :
450 грама гладко доматено пюре
черен пипер
сол на вкус
лют червен пипер на вкус
3 скилидки ситно нарязан чесън
сух риган
щипка захар

за поръсване :

1   чаена чаша настърган пармезан
1  чаена чаша настърган кашкавал 

Нарежете патладжана на колелца и ги осолете .


Ако е от горчивите патладжани ,  изчакайте да изтече сока и ги 
измийте , подсушете ги .
Моите не бяха горчиви и направо си продължих нататък .
Загрейте олио в тиган и изпържете патладжана ( яйце и после галета ) .


Изпърженият патладжан сложете в подходяща тавичка .


Смесете продуктите за соса и го излейте върху патладжана . Отгоре покрийте с кашкавала и пармезана .


Сложете да се изпече за 20 минути на 200 градуса .



5 коментара:

Анонимен,  7 септември 2010 г., 1:31  

Здравей Вероника,
Прекрасна рецепта, макар да нямах пармезан, пак стана много вкусно!!!
Благодаря и лека седмица
Теди

Ginger Cookies 7 септември 2010 г., 2:46  

Радвам се , че ти е допаднала рецептата ! :)
Тя една и от моите любими . :)
Поздрави и лека седмица и на теб ! :)

elena,  13 октомври 2010 г., 15:44  

Tazi recepta oficialno vliza i v moq spisak-"LÜBIMI"!!!
Be6e ocenena po dostoinstvo i ot rodata - sadarjanieto na tavata iz4ezna za 5 min.
Specialni pozdravi i komplimenti za vkusnite izku6eniq , pridrujeni ot tezi "apetitni" snimki (zaradi koito vseki den nadni4am v tozi blog)!!!

Ginger Cookies 14 октомври 2010 г., 3:34  

Елена, много мило от твоя страна, зарадва ме изкрено ! :))
Обожавам ги тия патладжани, голяма слабост са ми и на мен ! :))
Поздрави на всички вкъщи ! :)))

Анонимен,  12 април 2012 г., 5:26  

italiancite ne polzvat ka6kaval prekaleno masen e !!! probvaite s mozzarella !!!

Публикуване на коментар

Back to TOP