Дали има човек , който да остане равнодушен пред топло , току що изпечено пиле , ухаещо на масло ...
Тъй като аз не съм от тези хора , ала в същото време не искам да ям печеното пиле , приготвено винаги по един и същи начин , опитвам всякакви варианти .
Надявам се да ви допадне следващата ми рецепта , която в никакъв случай не е трудна .
Месото на това пиле се топи в устата като масло , а коричката му е много ароматна от подправките и приятно хрупкава .
Печено пиле с билково масло и още нещо
Продукти :
1 цяло пиле
2 моркова
2 - 3 средни пресни картофа
1 пакетче краве масло
100 мл бяло вино
2 - 3 стръка целина
мащерка
босилек
магданоз
сол
черен пипер
Оставете маслото да омекне напълно и го разбъркайте със сол, черен пипер и нарязаните зелени подправки .
Измийте пилето и го подсушете .
Осолете го много добре и го намажете обилно с билковото масло . Сложете от маслото и вътре в пилето .
Сложете го в тава и го печете 20 минути на 200 градуса .
После намалете фурната на 170 градуса и добавете морковите и картофите ( овкусени със сол и черен пипер ) . Прибавете и виното и цели стръкове целина .
Печете според големината на пилето , за моето беше необходим още час и половина .
По време на печенето периодично обливайте пилето с мазнина от соса .
Вижте го как си е легнало удобно на припек ! :))
охххх, и това го готвих...май ще ти изготвя всички рецепти....стана мммм....убийствено вкусно. Благодаря ти, че ни позволи да открием пилето, бях спряла да го готвя.
ОтговорИзтриванеГена, много си мила, благодаря ти за всички хубави коментари, които си написала.:)
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!:))
mm da nadqvam se da stane mnogo hubavo i vkusno pozdrav....
ОтговорИзтриванеЗа пръв път от години готвя цяло пиле и много се хареса - облизаха си пръстите! Е, аз сложих доста повече картофи (сега правя дори нова тава със същите подправки), защото в нашата къща много се харчат. Мъжът ми, който по принцип не обича пилешко месо, всичко си изяде, но предложи следващия път да пробваме и с гъбки ... Това е от мен :)
ОтговорИзтриване