Вярно , не е точно като американското BBQ , но пък е вкусно . Това месо дори не е печено на барбекю , а във фурна , но маринатата му и непрекъснатото мазане на месото с нея по време на печене , го превръща в нещо , което спокойно може да замести BBQ - то на американците .
Свинско печено с хрян " ала american BBQ "
Продукти :
голямо парче вратно свинско месо
1 чаена чаша бяло вино
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица хрян
2 - 3 супени лъжици балсамов оцет ( тъмен )
2 супени лъжици чили сос
3 - 4 супени лъжици кетчуп
щипка червен пипер
щипка лют червен пипер
соев сос
сол
черен пипер
1 цял чесън
1 цял кромид лук
краве масло
Омотайте дебел конец около месото , като за роле .
Смесете всички продукти ( без маслото , лука и чесъна ) и сложете месото да престои в хладилника в тази смес около 3 - 4 часа .
След това сложете всичко в тава ( и маринатата ), покрийте месото с парчета краве масло , прибавете чесъна и лука ( с люспите ) .
Сложете всичко да се пече във фурната .
Печете на 200 градуса в началото .
Не слагайте фолио .
През 20 минути мажете месото със соса с помощта на четка .
След 1 час намалете фурната на 170 . При нужда сложете фолио върху месото , но без да покривате плътно тавата .
Аз пекох месото около 2 часа .
Рецептата изглежда толкова вкусно и ароматно че сега ако беше пред очите ми реално нямаше как да не си хапна. Време е за обяд и може би затова се нуждая от по силна и здравословна храна.Благодаря ви за рецептата, тези почивни дни ще се опитам да я приготвя и дано и на мен ми се получи.Много ми харесва как хубаво е изпечено, предпочитам по - добре, от колкото вътре да ми е сурово.
ОтговорИзтриване