Свинско печено с хрян " ала american BBQ "

>> петък, 4 юни 2010 г.

Вярно , не е точно като американското BBQ , но пък е вкусно . Това месо дори не е печено на барбекю , а във фурна ,  но маринатата му и непрекъснатото мазане на месото с нея по време на печене ,  го превръща в нещо ,  което спокойно може да замести BBQ - то на американците .

Свинско печено с хрян " ала american BBQ "







Продукти :

голямо парче вратно свинско месо
1 чаена чаша бяло вино
1 супена лъжица мед
1 супена лъжица хрян 
2 - 3  супени лъжици балсамов оцет ( тъмен )
2 супени лъжици чили сос
3 - 4 супени лъжици кетчуп
щипка червен пипер
щипка лют червен пипер
соев сос
сол
черен пипер
1 цял чесън
1 цял кромид лук
краве масло

Омотайте дебел конец около месото ,  като за роле .
Смесете всички продукти ( без маслото , лука и чесъна ) и сложете месото да престои в хладилника  в тази смес  около 3 - 4  часа .
След това сложете всичко в тава ( и маринатата ),  покрийте месото с парчета краве масло ,  прибавете чесъна и лука ( с люспите ) .


Сложете всичко да се пече във фурната .
Печете на 200 градуса в началото .
Не слагайте фолио . 
През 20 минути мажете месото със соса с помощта на четка . 
След 1 час намалете фурната на 170 .  При нужда сложете фолио върху месото , но без да покривате плътно тавата .
Аз пекох месото около 2 часа .


1 коментара:

супермаркет 13 март 2015 г., 4:48  

Рецептата изглежда толкова вкусно и ароматно че сега ако беше пред очите ми реално нямаше как да не си хапна. Време е за обяд и може би затова се нуждая от по силна и здравословна храна.Благодаря ви за рецептата, тези почивни дни ще се опитам да я приготвя и дано и на мен ми се получи.Много ми харесва как хубаво е изпечено, предпочитам по - добре, от колкото вътре да ми е сурово.

Публикуване на коментар

Back to TOP