неделя, 20 юни 2010 г.

Бързи хрупкави питки

Тези непретенциозни питки ще се превърнат в любимци на тези от вас, които обичат хрупкавите хлебни продукти .
Стават много бързо , не се изисква никакво майсторство в кулинарията :)  и можете да си ги приготвите с допълнения , каквито желаете - кашкавал, сирене , семена и т.н.
Просто добавяте към тестото каквото ви се иска и готово ! :)
Аз си ги приготвих натурални , но са толкова вкусни дори и по този начин , че изядох набързо 2 ей така , без нищо . :))

Бързи хрупкави питки







Продукти ( за 9 малки питки ) :

150 грама брашно
1 / 2   чаена лъжичка сол
1 пълна чаена лъжичка мед
1 / 2  чаена лъжичка захар
2 / 3  чаена лъжичка бакпулвер
25 - 30  грама краве масло
1 яйце + прясно мляко (общо да правят 75 грама )


Смесете всички продукти в купа . 




Омесете добре тестото , става много лесно. Ако има нужда , добавете още малко брашно , но внимавайте , защото тестото трябва да е меко и еластично .
Не слагайте толкова допълнително брашно в тестото , а работете в посока ръцете ви и плота , на който работите да са набрашнени добре . 
Иначе рискувате питките да станат като камък накрая .


Разточете го на кора с дебелина 1 см и изрежете малки кръгове с форма за рязане
( кръгове с основа , колкото голяма кръгла бисквита ) . 
Ако искате питките да станат по - дебели , разточете тестото на 
по - дебела кора .
Постелете тава с хартия за печене и сложете питките . 
Загрейте много добре фурната на 190 градуса .
Намажете питките с малко прясно мляко .




Изпечете ги за около 15 - 20 минути  на средния рафт на фурната .






Малко отклонение , нещо интересно , реклама на бакпулвер от 1885 година
( източник :  Wikipedia







2 коментара:

  1. Pitkite sa strahotni. Pribavih malko 4esan na prah i stanaha mnogo aromatni.

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно, радвам се ! :)
    Много е хубаво , че сте прибавили и нещо от себе си ! :))
    Поздрави ! :)

    ОтговорИзтриване