Тези непретенциозни питки ще се превърнат в любимци на тези от вас, които обичат хрупкавите хлебни продукти .
Стават много бързо , не се изисква никакво майсторство в кулинарията :) и можете да си ги приготвите с допълнения , каквито желаете - кашкавал, сирене , семена и т.н.
Просто добавяте към тестото каквото ви се иска и готово ! :)
Аз си ги приготвих натурални , но са толкова вкусни дори и по този начин , че изядох набързо 2 ей така , без нищо . :))
Бързи хрупкави питки
Продукти ( за 9 малки питки ) :
150 грама брашно
1 / 2 чаена лъжичка сол
1 пълна чаена лъжичка мед
1 / 2 чаена лъжичка захар
2 / 3 чаена лъжичка бакпулвер
25 - 30 грама краве масло
1 яйце + прясно мляко (общо да правят 75 грама )
Смесете всички продукти в купа .
Омесете добре тестото , става много лесно. Ако има нужда , добавете още малко брашно , но внимавайте , защото тестото трябва да е меко и еластично .
Не слагайте толкова допълнително брашно в тестото , а работете в посока ръцете ви и плота , на който работите да са набрашнени добре .
Иначе рискувате питките да станат като камък накрая .
Разточете го на кора с дебелина 1 см и изрежете малки кръгове с форма за рязане
( кръгове с основа , колкото голяма кръгла бисквита ) .
Ако искате питките да станат по - дебели , разточете тестото на
по - дебела кора .
Постелете тава с хартия за печене и сложете питките .
Загрейте много добре фурната на 190 градуса .
Намажете питките с малко прясно мляко .
Изпечете ги за около 15 - 20 минути на средния рафт на фурната .
Малко отклонение , нещо интересно , реклама на бакпулвер от 1885 година
( източник : Wikipedia )
Pitkite sa strahotni. Pribavih malko 4esan na prah i stanaha mnogo aromatni.
ОтговорИзтриванеСтрахотно, радвам се ! :)
ОтговорИзтриванеМного е хубаво , че сте прибавили и нещо от себе си ! :))
Поздрави ! :)