сряда, 9 юни 2010 г.

Пилешки бонфиленца с топено сирене и печени домати

Не обичам бяло пилешко месо , винаги съм се мръщела ,  когато ми сервират такова .
Сухо ми е и това е ! :))
Друго си е червеното месо с хрупкава препечена кожичка , но стига съм се отклонявала от темата .
Сега ще ви покажа една много лесна , а в същото време ефектна рецепта , с която можете да превърнете скучното бяло месо в нещо вкусно и сочно .
По принцип мислех да направя филенцата със синьо сирене , но се оказа , че съм го свършила , а не ми се ходеше до магазина и импровизирах с топено сирене с вкус на Гауда ( от това за бургери ) , което комбинирах с малко готварска сметана .
Стана наистина вкусно, уверявам ви и то от позицията на  един истински противник на бялото пилешко месо .:)
А и времето за приготвяне не е много , така че може и на вас да ви допадне ... надявам се . :))


Пилешки бонфиленца с топено сирене и печени домати







Продукти ( за 2 порции ) :

10 - 12 пилешки бонфиленца

за маринатата :
соев сос
черен пипер
чесън на прах

50 грама топено сирене ( нарязано на дребно )
50 грама готварска сметана
100 грама бяло вино
сол
черен пипер
1 скилидка счукан чесън
7 - 8  маслини без костилки
краве масло ( за запържване на филенцата )
пресен магданоз
пресен босилек

3 - 4  много малки домати ( не чери , но става и с тях )

зехтин



Мариновайте филенцата за 1 час .





 През това време нарежете доматите .


Полейте ги със зехтин и ги изпечете във фурната до получаване на лека коричка .
Нарежете  маслинките на колелца .


Изпържете маринованите филенца в малко краве масло до зачервяване .

Намалете много котлона и добавете сиренето , сметаната , виното , черния пипер и чесъна . Оставете да къкри 5 минути . Добавете сол , ако има нужда .

 Изключете котлона , добавете маслините . После добавете и печените домати .


Разбъркайте много внимателно , за да не ги разкъсате  .
Сервирайте с пресен магданоз и босилек .


8 коментара:

  1. О,любимите ми филенца,толкова са сочни и толкова апетитно изглеждат!Вкусотийка!:)))))

    ОтговорИзтриване
  2. И аз не си "падам" по бялото птиче месо,
    но когато е в компания на сиренца и сметана
    винаги става вкусно:)
    А съдинката е прекрасна, но все не мога да попадна на такава големина!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви ! :)
    Дани , ако си от Бургас , ще ти кажа откъде можеш да си купиш като тази червена керамична тавичка и като малката бяла запеканка . В МОЛ - а на 2 етаж има страхотен магазин и цените са много добри .:)
    И двете неща са от там .

    ОтговорИзтриване
  4. Оооо толкова апетитно изглежда! Записвам си рецептата и още тия дни ще я опитам. А за филенцата и аз не ги обичах, точно защото все сухи ставаха, докато не се научих да ги правя винаги сочни. Преди да ги изпечеш на скара примерно ги намажи с зехтин или/и с малко Маги унисос, сол и пипер. Остави ги няколко часа в хладилника и ще видиш колко са сочни :)
    Поздрави за чудесния блог!

    ОтговорИзтриване
  5. От Бургас съм :)
    Благодаря много за информацията!
    Ще се възползвам непременно:)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Мария , благодаря ти за хубавите думи и за рецептата , ще опитам ! :))

    ОтговорИзтриване
  7. А във Варна къде мога да намеря такива съдове за готвене :(
    Мария, Варна

    ОтговорИзтриване
  8. Станаха съвършени! Благодаря за прекрасната рецепта.

    ОтговорИзтриване