Няма случай , в който да отида там и да не си поръчам накрая от фаворита ми сред десертите- торта "Нутела".
Разбира се , веднага започнах да си задавам въпросите как е приготвена, какво има в нея, дозиране на продуктите...
Много пъти се опитвах да направя разбор на рецептата, но понеже щеше да е безкрайно нахално да се изтупам в кухнята и да забия директно въпроса на готвача, реших , че след като неволята не идва, аз сама ще трябва да се справя.
И след 2 опита успях да пресъздам вкуса, който ме направи вечен фен на този непретенциозен като вид десерт , който опитах в любимия ми ресторант " Incanto " .
Не знам дали това са точните продукти, които използват там, но на вкус стана просто фантастична.
Ако сте по-припряни и бързи като мен, ще я имате готова за по- малко от 30 минути.
Идеална е за неочаквани гости, които ще дойдат скоро или пък страшно много ви се яде нещо сладко, но не ви се виси с часове в кухнята, опитайте.
Може и вие като мен да запишете тази торта в листа с любимите си десерти.
Снимките са направени веднага след сглобяването на тортата, след престой в хладилника става още по-добре.
Но нали знаете, че все бързам да ви покажа новата рецепта и не мога да чакам.:)
Торта "Нутела"
Продукти :
2 пакетчета италиански бишкоти ( в големия пакет са 4 )
300 грама маскарпоне
300 мл сладкарска сметана
пудра захар на вкус
300 грама течен шоколад " Нутела "
прясно мляко за сиропиране на бишкотите + 50 грама " Baileys " (него аз си го добавих по желание)
за топинга :
3 - 4 блокчета натурален шоколад
50 грама млечен шоколад
4 супени лъжици прясно мляко
20 грама краве масло
Разбъркайте сметаната докато стане на много гъст сняг , накрая я подсладете още с пудра захар .
Прибавете маскарпонето и течния шоколад .
Разбъркайте ги много добре , докато всички съставки на крема се смесят идеално .
Смесете млякото с ликьора и започнете да сиропирате първия пакет бишкоти .
Сиропирайте ги много добре и ги подредете да образуват първия ред на тортата .
Не ги слагайте много гъсто една до друга .
Тази торта по принцип е с повече крем , не е наблегнато на тестената част .
Изсипете половината крем върху първия пласт бишкоти .
После сиропирайте второто пакетче бишкоти и го подредете върху крема . Върху тях изсипете останалия крем .
Приберете тортата в хладилника .
Пригответе шоколадовия топинг, като смесите продуктите и ги разтопите на котлона на слаба степен .
След като е готов , изчакайте малко топинга да се охлади леко и го разпределете върху тортата с тънка приставка на шприц .
Оставете тортата пак в хладилника да се охлади
( след престой на студено става мноооого хубава )
и после хващайте най - голямата лъжица ! :))))
Много ми хареса рецептата и определено отива в любими, искам само да попитам може ли сметаната да се замени със готварска, т.е неподсладена и дали ще е достатъчна сладоста на нутелата, защото не обичам прекалено сладки торти. Поздрави :)
ОтговорИзтриванеСтрашно много се радвам , че ти харесва рецептата ! :)
ОтговорИзтриванеС готварска сметана не съм пробвала и не бих искала да те подведа .
Не обичаш ли сладкарска сметана ?
Относно сладостта можеш да направиш така :
Разбий си сладкарската сметана на сняг , добави маскарпонето и шоколада , разбий ги и опитай кремчето . Ако ти е приятно като сладост ,не добавяй пудра захар .
Аз лично първия път я правих без пудра захар , но ми дойде малко сладкото , но това си е наистина въпрос на вкус . :))
Направи го както на теб ти допада, важното е накрая да ти е вкусно .:)))
Ауу,прекрасна е,а за вкуса не се и съмнявам.Направо ти се иска да я изядеш цялата.изглежда страхотно.БРАВО!!!
ОтговорИзтриванеИ най - важното , страааашно мързелива . :)) Идеална рецепта за летните горещини , когато повечето от нас са настроени не толкова много за работа .:))))
ОтговорИзтриванеНе обичам особено Нутела, ама след такова красиво представяне на рецептата, как да не му се прияде на човек:)
ОтговорИзтриванеLulu , благодаря много и на теб за милите думи ! :)))
ОтговорИзтриванеСтрахотно лесно е приготвянето и, изглежда доста апетитна!!! Запазвам си я и аз :):):)
ОтговорИзтриванеРони , имаш страхотни рецепти. Моите поздравления. Освен прекрасен изпълнител си и прекрасен кулинар. Много целувки от мен :))
ОтговорИзтриванеМария ( фейсбук Мария Тотевска )
разглеждам си тук, то май всяка вечер го правя от както открих блогът ти, Вероника.....и си харесвам рецепти....а тази нямаше как да я отмина мълчаливо! :) много скоро, да не кажа утре ще е тя! :) поздравления и за днешната рецепта с кафявият ориз.
ОтговорИзтриванепоздрави на морето и хубав уикенд от мен! :)
Мими, благодаря ти ! :))
ОтговорИзтриванеЕва , много се радвам, че си хареса точно тази тортичка , обожавам я ! :)
Толкова е лесна за изпълнение , няма печене , няма варене на кремове , а накрая се получава толкова сочна и вкусна торта , която сякаш си правила дълго и старателно .:))
Успех утре и ще се радвам да ми споделиш мнението си за рецептата ! :)
Bukvalno za 20 min. stana tazi torta. Blagodarq za lesnata i vkusna recepta. Az napravih krema bez dobavka na zahar, a s malko pove4ko 6okolad i stana super!
ОтговорИзтриванеРони, страхотна торта се получи! Малко промени направих според продуктите, които имах, но резултатът е СТРАХОТЕН!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за идеята:)*
Супер , много съм щастлива , като прочета такива мили коментари , и най - вече , когато сте доволни от резултата ! :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави ! :)))
Бъди много, много щастлива, защото го заслужаваш! Страхотна вълшебница си в кухнята, имаш и поздравите на моя съпруг, с който се познавате от "Българче"!
ОтговорИзтриванеМного си мила , Маги , страшно много съм ти благодарна ! :)))
ОтговорИзтриванеАааа, супер , в този ансамбъл съм изкарала много години , поздрави на цялото ти семейство от мен ! :)))
Да това е една чудесна и много елементарна рецепта. Благодарна съм на леля Анита от Антела в Тоскана, че ми я повери. След това тя се превърна в една от най-продаваните и харесвани торти в моя ресторант. Хубаво е, когато се публикуват рецепти да се пише и първоизточника!
ОтговорИзтриванеЧудесен блог! Поздравления
(малко се поизложих :)) Извинявам се за предходния коментар, но вината е в мен, че не прочетох всичко от началото!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че Инканто ти харесва. Просто съм доста ревнива към някои рецепти, които имат сантиментален характер за мен ... и бях 100% сигурна, че няма къде другаде да си опитвала този сладкиш, освен при нас:)
Още веднъж се извинявам!
Аз лично уважавам страшно много жени, които готвят с любов и превръщат целият процес в изкуство. Приятно съм изненадана, че си се захванала с толкова хубаво занимание!
Охххх лелееее :) преди няколко часа направих тази уникална торта и вече е на половината :P
ОтговорИзтриванеМерси за хубавата рецепта,много ми харесва!Подходяща за работещи майки с малко време,бърза и вкусна!Впечатлена съм, наскоро отрих този блог , Вероника пожелавам ти успех.Поздравления!
ОтговорИзтриванеДали става въпрос за 300мл сладкарска сметана или си е вярно написаното 300гр?
ОтговорИзтриванеКоригирах рецептата.:)
ОтговорИзтриванеСтрахотна тортичка! Тази вечер ще се прави, няма начин. Отивам за продуктите.
ОтговорИзтриванеНо имам един въпрос- в колко голяма тавичка я прави?
Поздрави и хубав и усмихнат ден
Галя
Здравей, Галя, не помня точно в коя тава я правих, беше отдавна, но по принцип такъв тип торти ги правя в правоъгълни тави със средна големина. Успех, тортата е лесна и много вкусна.:))
ОтговорИзтриванеBihte li mi kazali kakvo e gotvarska i sladkarska smetana. Ne jiveya v BG i tyk smetanata se prodava kato techna ili zakvasena.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, каква форма ползвате за тортата и с какви размери? Благодаря!
ОтговорИзтриване