четвъртък, 17 юни 2010 г.

Картофено пухче

Надявам се , че ще приемете с усмивка името , с което нарекох тази рецепта . :)
Не знам как би било редно да се казва това вкусно нещо , но пухче му подхожда страшно много, защото вкусът му е именно такъв - лек и  въздушен , и е пухкаво като усещане за перце  , докосващо небцето ви.
Ако много обичате картофи и постоянно търсите нови варианти за приготвянето им , опитайте това , много е вкусно ! :)

Картофено пухче







Продукти ( за 2 големи порции ) :

4 средни картофа
3  яйца
1 / 2  чаена чаша течна готварска сметана
2 / 3  чаена чаша настърган кашкавал
1 / 3  пакетче краве масло
сол на вкус
черен пипер
кашкавал за поръсване 

Обелете картофите и ги сварете цели . Изцедете ги от водата .
Още докато са горещи , прибавете маслото към тях , сол на вкус и ги направете на пюре . 
В друг съд разбъркайте яйцата на сняг , после добавете към тях кашкавала , сметаната и черния пипер .
Прибавете всичко това към охладените картофи , разбъркайте и изсипете сместта в подходящи  малки , намазани с масло съдове за печене ( разбира се, може и в тавичка ) .
Поръсете с малко настърган кашкавал и печете около 25 минути на 190 градуса ( до зачервяване на коричката ) .
Докато се пече , нашето пухче се надува като суфле и е много симпатично . :) 
Съветвам ви да не го оставяте за сервиране след много време, а го хапнете веднага , защото после променя вкуса си и се губи много от чара му .



3 коментара:

  1. Непременно ще го направя това пухче,толкова апетитно изглежда!:)))

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам картофи във вкякакви разновидности и тази рецепта изглежда страшно вкусна, няма начин да не пробвам пухчето :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ooo, специално за тази рецепта ти гарантирам, че няма да съжалявяш !
    Мнооого е вкусно , ама много ! :)

    ОтговорИзтриване