"Изкушението на ангела" - хрупкави нектарини с ягодов сос

>> сряда, 2 юни 2010 г.

Не знам защо кръстих този десерт така .  Може би ,  защото е толкова ефирен и неустоим като аромати и вкус ,  че би изкушил и ангелите ...
Но не името е най - важното ,  а това дали ще харесате следващото ми предложение и ще го подарите на любимите си хора вкъщи . :)
Адаптирах тази рецепта към продуктите ,  с които разполагах и към моя вкус ,  и се получи един наистина много хубав десерт .
Изключително бърз и лесен за приготвяне , ангелския грях със сигурност изкушава и те кара да искаш да покорява сетивата ти  още , и още ...

"Изкушението на ангела" - хрупкави нектарини с ягодов сос

  



Продукти ( за 10 броя ) :

10 точени кори

 ( за соса )
7 - 8  сладки узрели нектарини ( може и с праскови или кайсии )
1 ч .  л .  мед
1 / 2  чаена чаша захар
1 / 2  чаена чаша концентриран ягодов сироп
( аз използвах сироп  Teisseire  от ягода )
1 / 2  чаена лъжичка канела
50 мл  бяло вино
1 / 2  чаена лъжичка настъргана лимонова кора
щипка карамфил
1 / 7  чаена лъжичка индийско орехче
2 ванилии

1 / 3  пакетче краве масло ( за мазане на корите )
пудра захар


Нарежете нектарините  на малки парченца .
Пригответе соса с всички посочени продукти ,  като ги сложите да къкрят на средна степен на котлона до изпаряване на 80 %
от течностите .


Намажете всяка кора с малко масло и я сгънете на 2 .

Оставете готовия плодов сос да изстине малко .

Започнете да приготвяте рулцата по следния начин :
Сложете малко от соса по средата на тесния край на сгънатата на две кора .


Завийте кората от двете страни . 


После навийте на руло , като започнете да навивате от страната 
със соса  .


 И така до изчерпване на продуктите . 
Сложете рулцата в тавичка с хартия за печене и ги намажете отгоре леко с масло  . 




Изпечете ги за 20 минути във загрята на 180 градуса фурна . 
След като изстинат леко , поръсете върху тях пудра захар .
Дано да съм ви изкушила ... :))



3 коментара:

DSdiva 2 юни 2010 г., 11:27  

Е, след като пробвах пирога, нищо не ми остава /освен да спастря време :)))/, да пробвам и това предложение, семпло е, лесно за приготвяне, за вкуса не се съмнявам!

di_ani 5 юни 2010 г., 6:35  

Чудесна рецепта и прекрасно изпълнение.
Поздравления за красивия блог, изразителни снимки и интересни идеи.
С удоволствие ще се включа към последователите, Диана

Ginger Cookies 5 юни 2010 г., 10:07  

Много ви благодаря , мили момичета , блогът ми е съвсем нов и вашата подкрепа означава много за мен ! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP