Вратни пържоли със сос в провинциален стил

>> неделя, 20 юни 2010 г.

Всички сме яли пържоли със сос , това си е направо до болка позната класика .
Но колкото и да е банално, толкова пък и всяка домакиня си има свой собствен почерк . :)
Предлагам ви една от моите рецепти , която е изключително бърза и много семпла .
Но не последно място , много , много вкусна ! :)



Вратни пържоли в провинциален стил







Продукти :

6 - 7 вратни пържоли
сол 
черен пипер


за соса :


3 пълни чаени лъжички брашно
200 мл прясно мляко
30 грама течна сметана
50  мл бяло вино
1 / 2  пилешки бульон
сол на вкус
черен пипер
клонки мащерка 
чесън на прах

1 / 2  пакетче краве масло


Овкусете месото със сол и черен пипер и го оставете да престои в хладиника 20 минути  .
Сложете 2 / 3 от маслото в дълбок тиган и го изпържете на по - висока температура . 






Извадете пържолите и добавете останалото масло . 
Намалете котлона .
Запържете брашното , докато придобие леко кехлибарен цвят . 
Прибавете виното , млякото ,  сметаната и останалите продукти . Бульона го натрошете , преди да го сложите , за да се разтвори 
по - бързо . 
Сложете целите клонки мащерка , не ги  режете .
Разбъркайте добре , докато се получи гладка хомогенна смес и оставете на много слаба степен да си къкри около 5 минути  .
Прибавете пържолките в тигана и след още 2 - 3 минути сте готови да сядате на масата и да им видите сметката ! :)

1 коментара:

Gena Nankina 4 февруари 2011 г., 11:34  

А тази вкуснотия е готвихме тази вечер. Стана много вкусно и бързо.

Публикуване на коментар

Back to TOP