сряда, 9 юни 2010 г.

Печени глазирани крилца

Предлагам ви една много лесна рецепта за крилца с изключително вкусен краен резултат . Единственото неудобство е , че се налага да се чака ,  за да се маринова месцето , но си засужава  .
Ето ги и тях , златните крилца ! :))

Печени глазирани крилца







охладени пилешки крилца

за маринатата :
соев сос
1 супена лъжица мед
черен пипер
червен пипер
счукан чесън - 1 скилидка
1 чаена лъжичка чили сос
щипка индийско орехче
лимонов сок ( половин лимон )

Оставете крилцата да престоят поне 4 часа в маринатата и след това ги сложете в тава , заедно с маринатата . Полейте ги с олио или зехтин .


Включете фурната на 200 градуса и печете крилцата около 1 час,  като периодично ги мажете със соса ,  който се образува при печенето .
Това е , толкова лесно , а е толкова вкусно ! :)


2 коментара:

  1. Тъкмо си слагам едни такива във фурната!!! Правя ги за 3-ти път, стават уникално вкусни! Да си оближеш пръстите, препоръчвам ги на всеки, който си пада по крилца!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че ти харесва рецептата.:))
    Поздрави!:))

    ОтговорИзтриване