Много се чудех дали изобщо да слагам тази рецепта в блога, защото е много обикновена и нормална , но пък кой е казал, че трябва да приготвяме само ненормални неща . :)))
Много бързо и много лесно за приготвяне , подходящо , както за основно ястие , така и за мезе за червено вино . :))
Свински хапки с червен лук и мащерка
Продукти :
400- 500 грама свинско вратно месо
3 глави червен лук
1 буркан мариновани печурки
прясна мащерка
пресен босилек
черен пипер
сол
щипка захар
1 пълна супена лъжица доматено пюре
1 / 2 чаена лъжичка червен пипер
чили на вкус
50 мл червено вино
Нарежете месото на хапки осолете го и го изпържете до готовност , прибавете нарязания на едро лук и задушете за малко.
После сложете червения пипер и го запържете с месото и лука за няколко секунди . Прибавете виното , гъбите , доматеното пюре и захарта .
Ако обичате пикантни храни , сложете си малко чили .
Оставете да се готви покрито с капак на слаба степен на котлона за 5 минути .
Сервирайте с прясна мащерка , босилек и лимонче . :))
Днес го сготвих,само ,че замених червения лук с обикновен и маринованите печурки с пресни,но пак стана много вкусно и в компанията на изстудена Болярка,супер!:)))
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесала рецептата . Много е обикновена , но наистина е вкусно. :))
ОтговорИзтриванеЕхххх, перфектно се получи! Сложих пресни гъбки и аз, че тези маринованите имат особен вкус за мен :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря отново на Рони! :)
Мария, Варна
Страхотно , много се радвам , Миме ! :))
ОтговорИзтриванеПоздрави ! :))