А и ми беше останал от френския хляб , който тъкмо се чудех как ще ми даде сърце да изхвърля .:)
Рецептата , която ви предлагам е много подходяща за закуска , а най - интересното в нея е , че съчетава вкуса на млечна баница , пържени филийки с конфитюр и козуначения сладкиш с крем - карамелена заливка .
За по - добър резултат е добре да подготвите почти всичко от предната вечер и на сутринта , след много малко добавки , сте готови да печете .
Ето я нея , вкусната френска закуска :
French Toast - Френски препечени филийки с конфитюр
Продукти :
френски хляб
3 супени лъжици краве масло
2 / 3 буркан конфитюр ( плод по ваш избор, а ако обичате по - сладко, сложете целия буркан)
2 1 / 2 големи чаени чаши прясно мляко
1 / 3 чаена чаша захар ( ако харесвате по - сладко, сложете 1 / 2 чаша )
1 / 4 чаена лъжичка индийско орехче
канела на вкус
3 ванилии
5 - 6 яйца
орехи
захар за поръсване
Нарежете хляба на много тънки филийки .
Намажете всяка филийка с краве масло от двете й страни .
Подредете първия ред намазани филийки на дъното на тава ( моята е с диаметър 25 см ) .
Върху тях изсипете всичкия конфитюр .
Аз използвах този ( френски конфитюр от кумкуат ) :
Върху него сложете втори ред намазани с масло филийки хляб .
В купа смесете 1 чаша топло прясно мляко със захарта , канелата , ванилиите и индийското орехче . Разбъркайте добре захарта до пълното й разтваряне .
Залейте филийките с тази смес , покрийте тавата с фолио и я приберете в хладилника да пренощува .
На сутринта хляба е поел всичкото мляко и нашата закуска е готова да продължим с приготвянето й .
Разбийте добре яйцата с останалото мляко .
Залейте филийките с яйчената смес и ги оставете да попият и от нея поне 30 минути , преди да ги сложите във фурната .
Поръсете с малко натрошени орехи и кристална захар .
Печете около 40 минути на 180 градуса . Оставете да изстине малко , преди да разрежете .
Поръсете с пудра захар , а може да сервирате и с плодове , с топинг , с мед или с още конфитюр .
Приятна закуска ! :)
Мм че вкусотия
ОтговорИзтриванеТрудно може да се устои на тази вкусотия,изглежда много сублазнително,правила съм подобно с козунак.Чудесно е,ще пробвам!:)))
ОтговорИзтриванеДа , и аз съм правила, то е по - различно . :) Прословутата козуначена торта, която Розалия ме дъвче да й правя от 2 - 3 години . :))))
ОтговорИзтриванеСамо да не чуе, че пак ще започне да опява . :))
Наистина беше чудесно !
ОтговорИзтриванеДобре че бе дадено описание плюс снимки , иначе 100 % щях да объркам нещо ! : )
Радвам се, че ти харесва рецептата ! :)
ОтговорИзтриванеМОЕТО СТАНА МНОГО ВОДНО
ОтговорИзтриване