French Toast - Френски препечени филийки с конфитюр

>> неделя, 13 юни 2010 г.

Когато видях тази рецепта от myrecipes , не можах да остана безучастна и да не я направя веднага .
А и ми беше останал от френския хляб , който тъкмо се чудех как ще ми даде сърце да изхвърля .:)
Рецептата ,  която ви предлагам е много подходяща за закуска ,  а най - интересното в нея е , че съчетава вкуса на млечна баница , пържени филийки с конфитюр и козуначения сладкиш с крем - карамелена заливка .
За по - добър резултат е добре да подготвите почти всичко от предната вечер и на сутринта ,  след много малко добавки , сте готови да печете .
Ето я нея , вкусната френска закуска :

French Toast  - Френски препечени филийки с конфитюр








Продукти :
френски хляб
3 супени лъжици краве масло
2 / 3  буркан конфитюр ( плод по ваш избор, а ако обичате по - сладко, сложете целия буркан)
2  1 / 2  големи чаени чаши прясно мляко
1 / 3  чаена чаша захар ( ако харесвате по - сладко, сложете 1 / 2 чаша )
1 / 4  чаена лъжичка индийско орехче
канела на вкус
3 ванилии
5 - 6 яйца
орехи
захар за поръсване

Нарежете хляба на много тънки филийки .


Намажете всяка филийка с краве масло от двете й страни .


Подредете първия ред намазани филийки на дъното на тава ( моята е с диаметър 25 см ) .


Върху тях изсипете всичкия конфитюр .
Аз използвах този ( френски конфитюр от кумкуат ) :



Върху него сложете втори ред намазани с масло филийки хляб .


В купа смесете 1 чаша топло прясно мляко със захарта , канелата , ванилиите и индийското орехче . Разбъркайте добре захарта до пълното й разтваряне .
Залейте филийките с тази смес , покрийте тавата с фолио и я приберете в хладилника да пренощува .


На сутринта хляба е поел всичкото мляко и нашата закуска е готова да продължим с приготвянето й .


Разбийте добре яйцата с останалото мляко .




Залейте филийките с яйчената смес и ги оставете да попият и от нея поне 30 минути , преди да ги сложите във фурната .
Поръсете с малко натрошени орехи и кристална захар .


Печете около 40 минути на 180 градуса . Оставете да изстине малко , преди да разрежете .
Поръсете с пудра захар , а може да сервирате и с плодове , с топинг , с мед или с още конфитюр .
Приятна закуска ! :)


6 коментара:

Valkocompany 13 юни 2010 г., 9:48  

Мм че вкусотия

todorka 13 юни 2010 г., 13:07  

Трудно може да се устои на тази вкусотия,изглежда много сублазнително,правила съм подобно с козунак.Чудесно е,ще пробвам!:)))

Ginger Cookies 13 юни 2010 г., 14:14  

Да , и аз съм правила, то е по - различно . :) Прословутата козуначена торта, която Розалия ме дъвче да й правя от 2 - 3 години . :))))
Само да не чуе, че пак ще започне да опява . :))

Коци Костов,  23 август 2010 г., 23:43  

Наистина беше чудесно !
Добре че бе дадено описание плюс снимки , иначе 100 % щях да объркам нещо ! : )

Ginger Cookies 24 август 2010 г., 1:37  

Радвам се, че ти харесва рецептата ! :)

Анонимен,  6 април 2013 г., 3:07  

МОЕТО СТАНА МНОГО ВОДНО

Публикуване на коментар

Back to TOP