Напоследък съм на вълна лесни и бързи рецепти .
В това горещо време и двата климатика не ме спасяват от жегата и от мързела ми . :))
Следващата рецепта е отново с любимата на семейството ми сьомга , но можете да си я приготвите и с някаква друга качествена риба .
От мен рецептата , от вас майсторството и персоналния ви подход в
реализацията й ! :)
Талиатели със сьомга и броколи
Продукти :
300 грама прясна сьомга
половин пакет талиатели ( пакет от 500 грама имам предвид )
броколи
1 глава кормид лук
1 малка скилидка чесън ( счукан )
половин пакетче краве масло
100 мл течна сметана
прясно смлян черен пипер
1 кубче пилешки бульон
сол
мащерка
пармезан
кедрови ядки
Сварете талиателите , излишно е да се повтарям , че моите са
al dente . :)
Нарежете сьомгата на кубчета , сложете й сол , черен пипер и я изпържете в маслото до лек златист цвят , заедно със ситно нарязания лук .
Разбърквайте много внимателно , за да не се разкъса нежното месо на рибката .
След като рибата е готова , прибавете чесъна , сметаната , бульона и ситно нарязаната мащерка .
Намалете много котлона , едва да къкри сосът ( 2 - 3 минути ) и съвсем накрая сложете броколите .
Една минута им е напълно достатъчна, колкото да се овкусят от соса .
Сервирайте със запечени кедрови ядки и пармезан .
Добър апетит ! :)
Пробвах рецептата и стана страхотно. Смятам че ястието е подходящо за всеки сезон, стига на човек да му се пийва бяло винце. Утре смятам да изпробвам рецептата за "Ризото с морски дарове".
ОтговорИзтриване