Cheesecake Brownie (Чийзкейк Брауни)

>> четвъртък, 10 юни 2010 г.

Ще си призная нещо ,  дори и не опитах този десерт , защото не обичам силно шоколадовите тестени изделия ( с малки изключения ) . Но когато попаднах на рецептата на David Lebovitz, видът на този сладкиш ме изкуши да го приготвя . Промених малко оригинала - вместо шоколадов чипс , сложих карамелизирани лешници .
Със сигурност вкъщи ще  му видят сметката , а ако вие обичате брауни и искате в целия ви дом  да зазвучи една шоколадова соната , вижте следващата рецепта .
Определено е интересна , заради комбинацията между чийзкейк и брауни .
Толкова шоколад , толкова сладост на едно място ... :))

Cheesecake Brownie (Чийзкейк Брауни)








Продукти :

за тъмната смес :
85 грама краве масло ( нарязано на парченца )
130 грама захар
115 грама натурален шоколад
70 грама брашно
2 големи яйца ( стайна температура )
1 чаена лъжица тъмно какао
1/8  чаена лъжица сол
40 - 50 грама лешници
3 ванилии

за бялата смес :
200 грама сирене " Филаделфия "
75 грама захар
1 жълтък
1 - 2  ванилии


Да започнем с приготвянето на кафявата смес . 
Всичко става много лесно, само изберете по - големи съдове , защото цапането е доста голямо . :)) Имах неблагоразумието да съм със светли дрехи и накрая бях като калинка , на точки . :))
Начупете шоколада и го смесете с маслото .




Разтопете ги на средна към ниска степен на котлона . 


Махнете от котлона , добавете захарта . 

 

После прибавете яйцата .

 Разбъркайте ги добре и прибавете и какаото , брашното и ванилията .

 
Разбъркайте много добре .


Накрая сложете и лешниците .


Кафявата смес е вече готова .
Сега ще направим и бялата смес , но преди това си подгответе една тавичка 23 Х 23 см и я облечете много добре с фолио , намажете го с малко мазнина .


После смесете продуктите за бялата смес .

 Разбъркайте много добре до пълното им смесване .



Изсипете първо кафявата смес в предварително подготвената тавичка .


Върху нея сложете и бялата смес .


С помощта на шпатула или лъжица ги размесете леко , за да се образуват красиви фигурки .

Печете 30 - 35 минути на 180 градуса . Оставете десерта да изстине напълно и тогава го разрежете на квадратни парчета .
 

1 коментара:

todorka 10 юни 2010 г., 11:43  

Много харесвам такива десерти,а твоя е неустоим,ох толкова е пухкав и сладък!:)))))

Публикуване на коментар

Back to TOP