Много ми хареса рецептата за този турски хляб и реших да използвам техниката й , за да направя бюрек с дърпани кори .
Получи се нещо , което изключително много допадна на всички вкъщи .
Бюрекът свърши за отрицателно време и питахме за още . :))
Следващият път , по-голяма доза . :)
Бюрек с кайма и спанак
Продукти :
5 дърпани кори на сач " Белла "
2 яйца
100 грама сирене " Фета "
50 грама настърган кашкавал
100 грама спанак
250 грама кайма
сол
черен пипер
1 глава лук
7 супени лъжици свинска мас
50 мл прясно мляко
олио
мак
сусам
В купа смесете спанака , сиренето и кашкавала . В друг съд смесете каймата с нарязания лук и черен пипер . Добавете сол , ако каймата е безсолна .
Намажете първата кора със смесената мазнина ( олио и свинска мас ) .
Сложете върху нея втората кора и също я намажете с мазнина .
Върху нея сложете половината от спаначената смес .
Сложете следващата намазана с мазнина кора и сложете половината от каймата .
Повторете процедурата , кора с мазнина , спанак , кора с мазнина ,
кайма .
После прегънете от двата края ( от дългата страна ) .
После сгънете другите два края , за да се получи като квадратен плик .
Обърнете плика и го сложете в намаслена тава .
Нарежете го като торта , на триъгълници .
Намажете обилно с мазнина .
Разбийте едното яйце + белтъка на второто яйце с прясното мляко и излейте сместта върху бюрека . Изчакайте малко течността да попие в корите .
Намажете бюрека с останалия жълтък и поръсете със семената , като редувате - един тригълник със сусам, един с мак .
Изпечете бюрека в предварително загрята на 200 градуса фурна .
При мен беше необходим около половин час .
Много вкусен бюрек, направо останахме много приятно изненадани от рецептата! Браво! Продължавам да следя и да правя вкусничките неща, които публикуваш:)
ОтговорИзтриванеСамо , ако знаете , как се радвам да прочета такива думи ! :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ! :)))
Аз благодаря за свежите идеи! Вкъщи всички остват много очаровани от резултата!
ОтговорИзтриванеРони, използвах рецептата ти за бюрек, като запазих основната идея и сгъването му, но промених плънката.:-))) Резултатът е впечатляващ!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце за сполучливата рецепта!
Ето и моят вариант: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/08/burek-mit-fisch-und-gemuse.html
Сърдечни поздрави
Mnogo sam vpechatlena ot receptata i mi se iska da ia napravia. Jiveia v chujbina i tuk niama ot kade da nameria kori pecheni na sach.Ima li niakakav nachin za prigotviane s obiknoveni kori?
ОтговорИзтриванеPredvaritelno blagodaria y veseli praznitsi
Макар, че ще е различно, опитайте с обикновени точени кори. Поздрави.:)
ОтговорИзтриванеСпанакът суров ли се слага или се задушава? благодаря предварително..:)
ОтговорИзтриванеСуров е по-добре, защото при печенето топлинната обработка ще му е достатъчна и поне за моя вкус ще стане твърде разварен, ако се задуши преди това.
ОтговорИзтриванеИ по двата начина става, въпросът е ти как обичаш спанака-по-сготвен или по-свеж.:)
Niakakva ideia kak da go prigotvia s gotovi kori ili pak recepta za opit da si prigotvia doma6no kori? blagodaria
ОтговорИзтриванеБюрекът се прави именно с готови кори, посочила съм дори марката.:)
ОтговорИзтриванеS risk da stana dosanda- jiveia dale4e ot Balgaria y tuk moga da nameria samo edna frenska marka gotovi kori, koito sa kato na6ite Gabrovo ili fini kori.Za Kori Bella na sa4 tuk ne sa i 4uvali;) Za tova pitah dali moga da si napravia sama ne6to podobno ili da polzvam nali4nite tuk.
ОтговорИзтриванеBlagodaria
Здравейте отново, ако корите, които има там, приличат на нашите фини точени, и с тях ще стане. Доколкото знам и в чужбина има кори, т.нар. phyllo dough.
ОтговорИзтриванеНа сач няма да се намери, това е ясно, опитайте с точените. А иначе, ако си приготвите домашни кори като за дърпана баница, пак ще получите хубав резултат, но аз бих заложила на фините кори.:)
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, благодаря за прекрасната рецепта. Много бързо стана любима у дома. Исках само да ви попитам с колко олио горе долу смесвате маста? Пврвиа пвт ми стана много мазно бюречето, вториа много сухо, макар и двата пъти се изяде за нула време :)
ОтговорИзтриване