Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал

>> вторник, 22 юни 2010 г.

За любителите на патладжана , предлагам още една рецепта с негово участие .
Вкусно , лесно , бързо , какво повече да иска съвременната домакиня ! :)

Кюфтенца от патладжан с доматен сос и кашкавал







Продукти :

1 голям патладжан
1 яйце
1 / 2  чаена чаша галета
1 филийка сух хляб 
3 скилидки чесън  +  още 2 за соса 
1 глава кромид лук
3 супени лъжици смлени орехи
1 домат
4 супени лъжици доматено пюре
сол
щипка захар
черен пипер
сух босилек
пресен босилек
настърган кашкавал - 1 / 2  чаена чаша за кюфтенцата + за поръсване
зехтин




Нарежете патладжана , осолете го и го оставете за 1 час да му изтече 
водата , трябва да се дехидратира , колкото се може повече .
Сложете го в кухненския робот , заедно с лука, чесъна за кюфтенцата , галетата, хляба , яйцето , кашкавала и орехите .
Направете сместта за кюфтенцата , като смелите продуктите  . 
Добавете сол , колкото е нужно .
Обелете домата и го нарежете много ситно . Смесете го с доматеното пюре , скилидките чесън ( смлени ) , сол на вкус , малко захар , сухия босилек и черния пипер .
Изсипете соса на дъното на тава . Отгоре с помощта на лъжица направете кюфтенца и ги подредете върху соса  .
Полейте всичко с малко зехтин .


Печете около 30 - 35 минути на загрята на 200 градуса фурна . 
В последните 5 минути поръсете с настърган кашкавал .
Сервирайте с пресен босилек .

Публикуване на коментар

Back to TOP