петък, 2 юли 2010 г.

Печена царевица с магданозено масло

Най - после излезе и хубавата млада царевица .
Излишно е да ви питам дали я обичате . :))
Варената царевица е достатъчно позната като вкус , но ето и едно по - различно и доста лесно за реализиране предложение от мен  .



Печена царевица с магданозено масло







Продукти :

млада царевица
краве масло
сол
магданоз


Измийте и почистете царевицата . 
Сложете всяка върху парче фолио , посолете я добре и сложете върху нея малка бучка чисто краве масло .




Завийте фолиото .



Сложете царевичките във фурната да се пекат около  40 - 50 минути на 200 градуса  . 
После ,  ако желаете да се запекат още , отворете леко фолиото и оставете още малко във фурната . 
Проверете дали са готови , преди да спрете фурната ( зависи от възрастта на царевицата , знаете ) .
През това време разбъркайте меко краве масло със сол и ситно нарязан магданоз .




Извадете царевиците от фурната и още ,  докато са топли , сложете от маслото върху тях и сервирайте  .




2 коментара:

  1. това обещавам да го пробвам...

    ОтговорИзтриване
  2. Eхо , здравей, радвам се , че си тук . :)) Надявам се да ти хареса царевичката , приготвена по този начин . :) Само гледай обезателно да е млада и крехка . :)

    ОтговорИзтриване