понеделник, 20 септември 2010 г.

Глазирани печени картофи

Ох ! И пак ох !
Рядко приготвям картофи вкъщи , но тези точно мога да ям всеки ден !
Тази рецепта отново е от тези ,  които всеки може да изпълни с лекота и да получи отличен резултат .
Само вижте каква глазура имат , какъв цвят ,  тц  , тц , и после човек как да е
на диета ...
И всичко това става толкова лесно и не отнема много време .
Докато се пекат тези другарчета ,  можете да си приготвяте други неща и накрая да сервирате най - вкусната вечеря  на семейството си ! :)
Ако желаете ,  можете да замените ригана в рецептата с мащерка или розмарин -  която и от тези подправки да сложите ,  накрая пак ще получите ето тази вкусна очарователност , наречена :


Глазирани печени картофи





Продукти :

9 - 10 средни към малки картофа
3 супени лъжици мед
5 супени лъжици тъмен балсамов оцет
50 мл бира
черен пипер
2 щипки смляно индийско орехче
сол на вкус
зехтин ( повече , картофите носят на мазнина :) )
сух риган




Пуснете фурната да загрява на 200 градуса !
Обелете и почистете картофите и внимателно ги нарежете по повърхността им
( без да стигате до край ) .
Ще се получи нещо като картофено акордеонче ! :))
После ги  осолете  от всички страни внимателно !



Застелете тава с фолио  и го подвийте краищата му , за да не изтича соса по време на печенето !
Подредете картофите върху фолиото с нарязаното нагоре !
В отделен съд смесете всички останали продукти и полейте всяко картофче !
Сложете ги да се пекат !
По време на печенето поне 3 пъти намажете картофките с помощта на четка
със соса !
След като се зачервят и глазират добре ,  са готови да бъдат изядени ! :))



9 коментара:

  1. Oх, много са вкусни. Никакви диети.
    /това последното не е вярно :(, макар че аз го наричам правилно хранене ;)/
    Пращам ти две гофрети за една чинийка от тези :)

    ОтговорИзтриване
  2. Примляс-примляс:)С мед не съм пробвала. Идея за разнообрана вечеря:) Мерси:)
    Иначе в процепите , бутам една идейка стрит чесън и парченце масло, перфектна гарнитура за сьомгата, заедно с доматки по селски:)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно изглеждат! И като сте започнали да пращате давайте гофрети и картофи насам, приемам с чували :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ирония ( страхотен ник имаш :)) , благодаря ти !:))
    Хубава идея е това да се сложи нещо в процепите , може и шунка или бекон и накрая да се настърже малко кашкавалче ! :)) Или пък песто от маслини и пармезан , мммм ! :))))
    Идеи много , само да има кандидати за работа в кухнята ! :)))

    Диди , благодаря и на теб , давам ви всичките картофки ! :))
    Поздрави от дъждовен Бургас ! :))

    ОтговорИзтриване
  5. Днес се опитах да направя картофките..офф,Рони,не ми се получиха нещо :( Следвах си точно рецептата,но не знам къде сгреших-отдолу коричката беше мн глазирана и мн тъмна-черна направо,и като цяло се усещаше една горчивина-дали от бирата,понеже сложих маалко повече от 50 мл.,или от нещо друго,незнам.Иначе като визия са много добри,изпекоха се,но защо вкуса се получи така,нямам си и на идея..
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  6. Wow!!!
    Направих рецептата със сладки картофи (за съжаление не се намират лесно в България )и станаха страхотни .
    Това е първата рецепта която прявя от твоя блог и всички в къщи искаха още и още.

    ОтговорИзтриване
  7. adoration_:
    Невероятно лесни, вкусни и ароматни! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Сега са във фурната и нямам търпение. Уханието е ... като да ми станат любими.

    ОтговорИзтриване