Пълнени камби с киноа и пилешка кайма

>> вторник, 14 септември 2010 г.

Никога няма да забравя вкуса на едни страхотни сладко - кисели  камби от детските ми години !
С брат ми постоянно се карахме кой ще изяде жълтите камби  от веселите цветни буркани , които стояха наредени като войници в хладната изба  на село .
Аз като по - голяма , общо взето , все печелех ! :))
Но минаха много години и тези шарени буркани с камби останаха много назад във времето .
Може би нямаше и да се сетя ,  че мога да дам нов живот в моя дом на тези тумбести
сладурчета , ако оня ден , разхождайки се из Карфур ,  не бях видяла един голяяяям пъстър щанд с разноцветни представители на тази порода . :)))
Не ми трябваше много да мисля , веднага напълних голяма торба с различни цветове - оранжеви , червени , жълти ... красота !
А как точно да ги приготвя измислих още ,  докато бях на касата в магазина ! :)
Надявам се да ви хареса предложението ми , ние вкъщи си облизахме пръстите ! :)


Пълнени камби с киноа и пилешка кайма







Продукти :

8 големи камби

за плънката :
500 грама осолена пилешка кайма
1 / 2  чаена чаша сурова киноа
1 голяма глава лук или 2 средни
1 / 2  чаена чаша зеленчуков микс " Мексикана "  ( боб , червена чушка , царевица , морков, грах )
сол на вкус
1 яйце
черен пипер
2 пълни супени лъжици домашна лютеница
сушена целина

пресен магданоз
сусамово масло  ( може и зехтин )




Измийте и почистете камбите , но запазете капачетата с дръжките им !
Смесете всички продукти за плънката и разбъркайте добре ( киноата да си е сурова )!
Напълнете камбите и ги затворете с капачетата !
Сложете ги в тавичка !
Включете фурната на 200 градуса !



Изсипете подсолена вода да покрие камбите наполовина и после ги полейте със сусамово масло ( ако нямате ,  сложете зехтин ) !
Печете ,  докато камбите получат златиста коричка по капачетата !
Сервирайте с пресен магданоз !




8 коментара:

Анонимен,  14 септември 2010 г., 10:31  

Много обичам камби във какавто и да е вид. Ще трябва да ги пробвам и тези :))))) Като ги направя ще се похваля да ти кажа как са станали Джинджар :))) Лека вечер!!!

todorka 14 септември 2010 г., 12:17  

Прекрасно,вкусно и здравословно!:)))))

maxim 14 септември 2010 г., 12:35  

АААА Вери :) Браос душа Страшнооо :) Направо ся както сам се натъпкал ми идва да ги изям :)))

Ginger Cookies 14 септември 2010 г., 13:03  

И твоята манджа си я биваше , надявам се и половинката ти да ти е дала положителна
оценка ! :)

Благодаря ви ! :)

potatobook 14 септември 2010 г., 13:27  

Ронски, за пореден път си се справила страхотно. Не знам дали ястието е вкусно, но със сигурност е невероятно красиво с тези слънчеви багри...
И естествено в духа на настоящия режим, е и здравословно!
Поздравления, продължавай все така!!!

Ginger Cookies 15 септември 2010 г., 4:15  

Благодаря ти , Иветка ! :)

ghost13 15 септември 2010 г., 10:36  

OOO Страхотни са!
ах само как ми се приядоха.... и имам всички съставки без пилешката кайма мисля да я заменя с телешка :-)
лека и спокойна седмица!

Ginger Cookies 15 септември 2010 г., 12:42  

ghost13 , благодаря ти ! :)
Ще се радвам да ти хареса ястието ! :))
Лека и спокойна седмица и на теб ! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP