Шоколадово масло

>> събота, 4 септември 2010 г.

А за това масло книга мога да напиша !
Вкусно !!!
Добре , че се наложи да го изразходя за една рецепта , която ще ви покажа след известно време , че инъче щеше да ме вкара в грях ! :)
С това масълце можете да си мажете палачинки , pancakes , а защо не и леко препечени тънки парченца франзела , или пък да го използвате за слепване на
сладки ,  за пълнеж на торта или пък просто да си топвате в него любимите си бисквитки  . :))
Пропорциите на продуктите са абсолютно по желание , невъзможно е да сгрешите рецептата !
Всичко е във вашите ръце - колко ще е сладко и колко наситено шоколадово ще е , това ще преценят сетивата ви ! :))



Шоколадово масло







Продукти :

1 вариант :
краве масло
течен шоколад

2 вариант :
краве масло
тъмно какао
пудра захар
ванилия

3 вариант :
смесвате меко краве масло с продуктите от вариант 1 и 2




За да си направите шоколадово масло ви е нужно да смесите меко краве масло с продуктите от варианта , който сте си избрали .
Добавяйте от какаото , захарта или шоколада, докато получите вкуса и цвета , които желаете!
Разбийте много добре с миксер , трябва да се получи напълно хомогенна смес .
Сложете готовото масло в хладилника , дoкато започне да се втвърдява .
След като е станало полутвърдо ,  го изсипете върху домакинско фолио , оформете го с ръце и с помощта на нож или шпатула във формата на паралелепипед , увийте
го , дооформете пак с потупване на пакетчето по кухненския плот и го сложете в хладилника .
Това е всичко , после само си режете , мажете и  хапвате ! :))



15 коментара:

lilia 4 септември 2010 г., 17:38  

Много хранително.Вкусно.

todorka 4 септември 2010 г., 22:28  

Наистина е греховно,не може да му се устои,усещаш мекия му вкус по небцето си мммммм...:)))

Baby 5 септември 2010 г., 0:43  

Аууу, облизах се! ^^ В най-скоро време ще си забъркам и аз!

Ивейн 5 септември 2010 г., 0:59  

Аз си избирам втория вариант :) Благодаря за идеите, ще го вкарам в употреба! Но ще надниквам често, за да не изпусна и продължението.
Поздрави!

Ginger Cookies 5 септември 2010 г., 2:08  

Много благодаря на всички за чудесните коментари !:))
А между другото има и 3 вариант - смесвате вариант 1 и вариант 2 . :))))
Поздрави ! :)))))))

fedora 5 септември 2010 г., 5:36  

Айййй че си диване изкусително :)))
Само от снимките и се влюбих в това масълце...

Dani 5 септември 2010 г., 7:28  

И мен продължението ме заинтригува :)
В Руският магазин продават, опитвала ли си го?
Поздрави и хубав ден!

Ginger Cookies 5 септември 2010 г., 7:33  

Федорка, искрено ме разсмя , благодаря ти ! :)

Дани, не съм , предпочитам домашното , за да знам какво съм си сложила вътре . :))
А продължението ще го видите скоро , само да излезе публикацията във вестника , за който го приготвях , и веднага го слагам тук . :)
Дано да ви хареса ! :)))

Sharena Sol 6 септември 2010 г., 13:58  

еха, ама това предполагам би издържало на печене... изглежда мн вкусно. Хубави снимки слагаш

Suzka,  7 септември 2010 г., 14:06  

Леле мале... умрях от глад само като гледам!Рони,от скоро посещавам сайта ти и наистина си страхотна!Много те харесвах като изпълнител,а сега вече ти се възхищавам и на кулинарните умения!!!Нямам думи,супер си :))))))))

Ginger Cookies 8 септември 2010 г., 2:44  

Сузи , много ти благодаря за милите думи !:))
Sharena Sol , благодаря и на теб ! :))

Rummy 21 септември 2010 г., 5:22  

Ммммммм! Това звучи невероятно!
Ще се изпробва задължително! :)
Поздрави!

Ginger Cookies 21 септември 2010 г., 7:11  

В твоите ръце със сигурност ще стане много
вкусно ! :)
Поздрави и на теб , Руми ! :))

Plamena Radeva 28 септември 2010 г., 12:16  

Това шоколадово изкушение е върховно. Вече няколко пъти го правя за различни десерти и всички си облизват пръстите. Толкова е леко и топящо се, че не усещаш кога си злоупотребил :D
Благодаря И за тази рецепта!

Ginger Cookies 29 септември 2010 г., 3:12  

:))))) Доста е калорично и злоупотребата е сериозна , но вкуса си заслужава , нали :)))
Благодаря ти много , Плами ! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP