сряда, 15 септември 2010 г.

Балсамови вратни пържоли с кориандър и гъби

Часът е 1 . 23  след полунощ , но Джинджър има да си публикува още една рецепта ! :)
Ако някой от вас си помисли , че не съм много в час ,  няма да е далече от истината ! :)
Както и да е ,  за всички фенове на свинските вратни пържоли , много специално и за Лулу (  с която в това отношение сме на едно мнение :)) ,  ви предлагам ето тези зачервени госпожици с изискан парфюм от пипер , кориандър и балсамови нотки ! :)))
Мързелива рецепта , но какво чудо ще сложите на масата си после , ммм ! :))
Циганско лято било казват  ,  добре , така да е ,  но това не ни пречи още сега  да открием  Зимните олимпийски игри на маса ! :))
Да видим първият претендент за купата ! :)
Enjoy ! :))


Балсамови вратни пържоли с кориандър и гъби







Продукти :

4  големи вратни свински пържоли ( да не са начукани )
1 /  2  голям буркан мариновани гъби (  изберете нещо по - интересно , а не печурки )
1 / 3  чаена чаша тъмен балсамов оцет
1 / 3   чаена чаша вода или бира
1  голяма глава  стар чесън
1 чаена лъжичка мед
бял пипер
черен пипер
сол на вкус
кориандър
сусамово масло  ( или зехтин )
1  равна супена лъжица брашно +  още за овалване на месото




Осолете пържолите от двете страни много добре и ги натрийте хубаво с пиперите !
После ги оваляйте пак от двете страни в брашно и ги сложете в тава !
Загрейте фурната на 200 градуса !




Смесете водата ( или бирата ) , оцета , меда и 1 супена лъжица брашно и полейте пържолите !
Обелете колкото можете горната ципа на чесъна ( без да късате скилидките , да си остане цяла главата ) ,  измийте го и го сложете в тавата !
Поръсете всичко с кориандър ,  полейте месото с маслото (  или зехтина ) !
Покрийте тавата с фолио и печете така около 40 минути !
След това махнете фолиото и печете без него ,  докато пържолите станат златисти !
5 - 10 минути преди да са готови ,  прибавете и гъбите в тавата , за да попият и те от аромата на соса и месото !
А как и с какво ще си ги изядете ,  оставям на вас ! :)




3 коментара:

  1. Ех Вероника продалжаваш да ме изумяваш!!!! :0 Тези паржолки изглеждат много добре :))) Ще ги опитам обезателно. Лека и спокойна седмица ти желая!! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Хахаха, разсмя ме :D и аз правя подобни, много крехко става месцето и винаги ползвам тази рецепта, когато чакам гости, а нямам много време за готвене :) Комбинацията оцет, бира/вино/, мед/захар/ прави чудеса :)
    Хубав ден от мен, Вероника :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви , момичета ! :)
    Тези пържолки нямат шанс да останат за другия ден ! :)
    Хубави идващи почивни дни ви пожелавам ! :)

    ОтговорИзтриване