Ако някой от вас си помисли , че не съм много в час , няма да е далече от истината ! :)
Както и да е , за всички фенове на свинските вратни пържоли , много специално и за Лулу ( с която в това отношение сме на едно мнение :)) , ви предлагам ето тези зачервени госпожици с изискан парфюм от пипер , кориандър и балсамови нотки ! :)))
Мързелива рецепта , но какво чудо ще сложите на масата си после , ммм ! :))
Циганско лято било казват , добре , така да е , но това не ни пречи още сега да открием Зимните олимпийски игри на маса ! :))
Да видим първият претендент за купата ! :)
Enjoy ! :))
Балсамови вратни пържоли с кориандър и гъби
Продукти :
4 големи вратни свински пържоли ( да не са начукани )
1 / 2 голям буркан мариновани гъби ( изберете нещо по - интересно , а не печурки )
1 / 3 чаена чаша тъмен балсамов оцет
1 / 3 чаена чаша вода или бира
1 голяма глава стар чесън
1 чаена лъжичка мед
бял пипер
черен пипер
сол на вкус
кориандър
сусамово масло ( или зехтин )
1 равна супена лъжица брашно + още за овалване на месото
Осолете пържолите от двете страни много добре и ги натрийте хубаво с пиперите !
После ги оваляйте пак от двете страни в брашно и ги сложете в тава !
Загрейте фурната на 200 градуса !
Смесете водата ( или бирата ) , оцета , меда и 1 супена лъжица брашно и полейте пържолите !
Обелете колкото можете горната ципа на чесъна ( без да късате скилидките , да си остане цяла главата ) , измийте го и го сложете в тавата !
Поръсете всичко с кориандър , полейте месото с маслото ( или зехтина ) !
Покрийте тавата с фолио и печете така около 40 минути !
След това махнете фолиото и печете без него , докато пържолите станат златисти !
5 - 10 минути преди да са готови , прибавете и гъбите в тавата , за да попият и те от аромата на соса и месото !
А как и с какво ще си ги изядете , оставям на вас ! :)
Ех Вероника продалжаваш да ме изумяваш!!!! :0 Тези паржолки изглеждат много добре :))) Ще ги опитам обезателно. Лека и спокойна седмица ти желая!! :))
ОтговорИзтриванеХахаха, разсмя ме :D и аз правя подобни, много крехко става месцето и винаги ползвам тази рецепта, когато чакам гости, а нямам много време за готвене :) Комбинацията оцет, бира/вино/, мед/захар/ прави чудеса :)
ОтговорИзтриванеХубав ден от мен, Вероника :)
Благодаря ви , момичета ! :)
ОтговорИзтриванеТези пържолки нямат шанс да останат за другия ден ! :)
Хубави идващи почивни дни ви пожелавам ! :)