Ако ви притеснява факта , че има повече млечни продукти и ги нямате в наличност , можете да замените пармезана и чедъра с обилно количество настърган кашкавал
( 2 чаени чаши ) .
Изключително лесна за изпълнение рецепта с очаквано вкусен финал ! :)
Опитайте , няма да съжалявате за нито една минута , прекарана в кухнята ! :)
Киш със спанак , чедър и пармезан
Продукти и начин на приготвяне :
за тестото :
300 грама брашно
50 мл студена вода
1 пакетче краве масло ( 125 грама )
100 грама cottage cheese ( можете да го замените с хубава извара или крема сирене )
сол на вкус
сусамови семенца
1 / 4 чаена лъжичка бакпулвер
Нарежете маслото на много малки кубчета , смесете всички продукти и омесете тесто .
Ако останат малки парченца масло , това е именно желателен ефект , не се опитвайте да разтопите маслото напълно при месенето !
Тестото ще е лепкаво , но не се притеснявайте , така трябва да е ! :)
Помагайте си с лъжица , за да омесите добре всички продукти .
Оставете готовото тесто за 30 минути в хладилник .
за плънката :
3 яйца
3 глави лук
1 / 2 кофичка заквасена сметана
1 / 2 чаена чаша настърган чедър
1 чаена чаша настърган пармезан
1 пакет замразен ситно нарязан спанак
сол на вкус
бял пипер
Размразете спанака и хубаво го изтискайте от водата . Разбийте яйцата !
Нарежете лука на много ситно и смесете всички продукти в дълбок съд .
Извадете тестото от хладилника и го разстелете с ръце в подходяща намаслена тавичка .
Ако нямате тавичка за киш , можете да го направите и в обикновена кръгла тава , като с пръсти накъдрите ръбовете на тестото по стените на тавата ( за да имитирате типичната форма :)) .
Изсипете плънката върху оформеното тесто и печете на 180 градуса до готовност .
Няма начин да не усетите кога е готово , тестото и плънката ще станат златисти ! :))
П . П . Ако желаете , може да си отделите съвсем малко от тестото, да го изрежете с формички за сладки и да поставите няколко фигурки върху плънката .
( адаптирано от тук )
Здравей, Ginger!
ОтговорИзтриванеСледя всички кулинарни изкушения, които предлагаш. До сега не съм се осмелявала да направя нещо, тъй като си мисля, че ще се проваля. Всички рецепти са превъзходни, а на фотографските ти умения могат да завидят доста фотографи. Продължавай все така! А този киш все повече ме тласка да излитам за спанак.
Весел, вкусен и приятен следобед!
Татяна Иванова :о)
Таня първо искам да ти благодаря за милите думи ! :))
ОтговорИзтриванеНяма защо да се притесняваш, готвенето вкъщи си е за удоволствие, а кухнята е твоето царство , така че давай смело и ще видиш колко добре се справяш ! :)))
Дори и да има някакъв неуспех, следващия път ще бъде вече на ниво ! :)))
ох само като ги гледам тея нешта ми се дояждат:)))))) Позрадвления за блога продалжавай в съштия дух Ронка!!! искам да ти се похвля направих млечната торта и се получи мн добре като исключим,че на ваншен вид не я докарах :D :D :D но поне на вкус беше станала Поздравлвния пак за блога
ОтговорИзтриванеизвинявам се за неграмотния ми коментар ама е така когато човек не гледа какво пише :D :D :D
ОтговорИзтриванеМного обичам киш :)) така че със сигурност ще направя този интересен вариант. Аз съм обаче от малко (да не кажа доста) по-мързеливите и използвам готово бутер тесто, което набождам с вилицата за да не бухне :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви много ! :))
ОтговорИзтриванеА млечната торта наистина е уникална като вкус , за вида не се притеснявай . :))
Тея , с бутер тесто ще е различно, но се надявам да ти допадне вкуса накрая ! :))
Поздрави ! :))
Здравей, Вероника, много се радвам, че си направила такъв сайт, защото в него има рецепти, за които се чувства, че са правени с много фантазия и талант.
ОтговорИзтриванеТъкмо тези дни си мислех, че искам да направя киш - в хладилника имам бутер тесто, но с идеята за правено тесто мисля, че ще стане по-добро.
Благодаря за този сайт, вече ще го посещавам редовно. Препоръчах го и на жени, които обичат да готвят вкусни и лесни неща.
Успех,
Марияна
Пловдив
Поредната прекрасна идея, Ginger!!!
ОтговорИзтриванеНепременно ще я пробвам в скоро време, но отсега съм сигурна, че резултата ще е брилянтен, както винаги :):):)
Здравей ,Рони!
ОтговорИзтриванеПоздравления за блога!
Страхотни неща твориш.
Жалко ,че вече не си във В. Търново,че ние да намажим от тези вкуснотийки.
Продължавай в същия дух и много успехи!
От една стара приятелка,Вяра:)
Верче , много се радвам, че се намерихме тук ! :)) Загубила съм всичките ти координати и ще се радвам да ми дадеш някакви , за да се чуем. :))
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за хубавите думи и се надявам да се видим ! :))
Може да намажете и в Бургас , на гости . :))
Поздрави вкъщи на цялото ти прекрасно семейство ! :)))
Сори за правописните грешки,но с трите деца на главата ми е простено.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за поздравите!
И на мене ми е много драго ,че се намерихме.Ще се радвам да се чуем.
Това е имейл адреса ми:
Vqqra@abv.bg
Всичко добро и поздрави!
Марияна , Snow White, сърдечно ви благодаря за прекрасните думи ! :))
ОтговорИзтриванеНаистина съм много щастлива , че харесвате рецептите ми, за мен това е единственото важно нещо ! :))
Верче , имейла ти е с едно Я или с 2 ?
vqra@abv.bg или vqqra@abv.bg ?
Добро утро!
ОтговорИзтриванеС две я е-vqqra@abv.bg
Днес съм решила да направя от твоите студени кубчета.Толкова апетитно изглеждат,че ще се пробвам.Дано се получи.
Благодаря за имейла, Верче! :)) Моят е gingercookies@abv.bg . Изпрати ми телефона си там, за да ти звънна . :))
ОтговорИзтриванеА за студените кубчета няма да съжаляваш , този десерт се оказа хит сред моите дегустатори тук , още ми мрънкат пак да им направя , но нямаааааа . :)) Не повтарям рецепта , хихихии ! :)))
За да ти се получи добре , спазвай насоките ми , относно престоя в хладилник и после няколко минути във фризер , преди сервиране , за да ти се получат хубави кубчета ! :)
И още нещо - прави десерта в дълбока тава , за да се събере всичко - блат , крем и шоколадова глазура . :))
Радвам се , че ти харесват рецептите , Верушка ! :)))))