Пиде с моцарела

>> сряда, 18 август 2010 г.

Както вече ви споделих, днес си пожертвах плажа в името на няколко нови рецепти,  които да ви подаря.
Морето и сие ще си ги гледам само на снимка.



Съвсем забравих за хлебчетата ми днес и това е причината за тази среднощна публикация.
А те са най-важните, защото тия свински хапки и този късър са за никъде без едно хубаво, хрупкаво, тънко хлебче.
Представям ви една съвместна италиано-турско-джинджърска копродукция "Пиде с моцарела".
Основата може да ви свърши идеална работа и за лахмаджун или за каквато и да е плънка за пиде.
Не се нуждае от втасване, просто месите, точите, слагате плънката и печете.
Яденето на това изкусително тънко хлебче също става толкова бързо.
Тия дни майка ми ми изпрати няколко стари вещи, някои, от които над 50 годишни и веднага бързам да ги включа в аранжировката на днешните ми рецепти.
Но да не отклонявам повече вниманието от моцарелените пидета, а да ви ги представя.


Пиде с моцарела






Продукти :

за тестото :

2 чаени чаши брашно

1 чаена чаша топла вода

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка захар

1 супена лъжица зехтин

сусам

1 пакетче суха мая 



за плънката :

доматено пюре

захар

сол

сух риган

черен пипер

моцарела

зехтин




Сложете маята в малко топла вода , прибавете и захарта . След като маята набъбне , смесете всички продукти и омесете меко и еластично тесто . По желание добавете малко сусамови семенца в него . 

Смесете продуктите за плънката ( без моцарелата ) . 
Опитайте доматената паста дали е с добър баланс сладко - кисело - солено .
Разделете тестото на 3 еднакви топки и разточете на много тънки кори . 
Намажете ги с доматената паста и върху нея подредете по малко моцарела .
Полейте със зехтин .




Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна . Фурната задължително трябва да е добре загрята , преди да ги сложите  в нея .
Пидетата се изпичат много бързо, внимавайте да не са много препечени , защото ще станат  твърди .


7 коментара:

пепеляшка 18 август 2010 г., 23:36  

Привет-мривет /както казва Пипи.../ !
Радвам се, че открих твоя блог покрай гостуването ти при Лулу и ми достави голям кеф за душата и очите надникването тук.
С усмивка
Пепеляшка

катя 19 август 2010 г., 2:45  

Здравей! При теб е много уютно и вкусно! Рецептата много ми хареса! Поздрави!

Ginger Cookies 19 август 2010 г., 8:04  

Много ви благодаря , мили дами, радвам се, че сте тук ! :))
Ще бъда много щастлива , ако идвате по-често . :)))

Ивейн 20 август 2010 г., 11:45  

Това нещо го наобикалям от два дни и само преглъщам. Обещава да е много вкусно, точно както и изглежда!
Честити ти придобивки! Дано да имаш достатъчно шкафове, че в един момент започва да не достига място :)

Поздрави!

Ginger Cookies 20 август 2010 г., 12:23  

Ехо, здравей , Ивейн ! :))
Права си , имам чувството , че някои от рафтовете ми ще паднат скоро , започвам да подарявам на приятелки, няма как . :)) Те не че много готвят , ама обичат да си хапват и ще им ги пълни някой друг :))
А за това пиде няма да съжаляваш, ако ги направиш , топлички от фурната са нещо уникално ! :))

elena,  25 септември 2010 г., 14:13  

Strahotna recepta!Originalna i vkusna.
Pozdravi!

Ginger Cookies 26 септември 2010 г., 5:38  

Благодаря , Елена ! Поздрави и на теб ! :))

Публикуване на коментар

Back to TOP