Pesto

>> петък, 27 август 2010 г.

Една много банална рецепта , но любима на милиони хора .
Обожавам " Песто "  -  слагам го в паста , в салати  или върху хляб .
Е, хляба ще го пропусна сега ! :)
Но пък домати и песто е нещо ,  което мога да ям всеки ден .
Който не е опитвал , но ще ми се довери , ще се влюби в тази прелест от босилек !


Pesto







Продукти:

2 чаени чаши почистен измит босилек
2 - 3 супени лъжици настърган пармезан
2 - 3 супени лъжици печени кедрови ядки
зехтин ( около половин чаена чаша ) 
2 - 3 скилидки чесън




 
Сложете всички продукти в блендера и ги смелете , докато се получи хомогенна паста .
Изсипете готовото песто в буркан с плътно затваряща се капачка и можете да го използвате около 10 дена .
Дръжте го в хладилник .


 

Публикуване на коментар

Back to TOP