Една много банална рецепта , но любима на милиони хора .
Обожавам " Песто " - слагам го в паста , в салати или върху хляб .
Е, хляба ще го пропусна сега ! :)
Но пък домати и песто е нещо , което мога да ям всеки ден .
Който не е опитвал , но ще ми се довери , ще се влюби в тази прелест от босилек !
Pesto
Продукти:
2 чаени чаши почистен измит босилек
2 - 3 супени лъжици настърган пармезан
2 - 3 супени лъжици печени кедрови ядки
зехтин ( около половин чаена чаша )
2 - 3 скилидки чесън
Сложете всички продукти в блендера и ги смелете , докато се получи хомогенна паста .
Изсипете готовото песто в буркан с плътно затваряща се капачка и можете да го използвате около 10 дена .
Дръжте го в хладилник .
Няма коментари:
Публикуване на коментар